Re: OSVČ-spolupracující osoba-FÚ,OSSZ a
Já bych řekla, že ano, ale napíšte jim tam telefon, v případě potřeby to dořešíte po drátě.
Re: OSVČ-spolupracující osoba-FÚ,OSSZ a
ZP se platí pozpátku do 8. následujícího měsíce (tedy do 8.10)
SP se platí pozpátku do 20. násl. měs. (20.10.)
Nemocenské se platí taky pozpátku do 20.10., krytá ale myslím nejste hned, je tam nějaká minimální doba, kterou musíte být pojištěna (platit), aby Vám pak vypláceli nemocenskou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 8. 2010 23:22
Dobrý den, prosím o ujištění, případně rady
Od 1.9.2010 se odhlásím z ÚP a budu spolupracující osoba. Je následujídí správně?
1) Na FÚ - podám pouze přihlášku k registraci a až po skončení roku 2010 podávám daňové přiznání?
2) Na VZP - podám oznámejí pojištěnce - kde se přihlásím jako OSVČ (samoplátce) a budu platit minimální výši záloh, tedy 1601,- Kč za měsíc. Kdy mám zaplatit první zálohu - až do 20.10.2010? Platí se pozpátku?
3) Na OSSZ - jak se zaregistruju jako plátce důchodového pojištění? Nemohu najít formulář. Pak platím min. zálohu tedy 1731,- Kč? Kdy mám zaplatit první zálohu, také do 20.10.2010?
Chci se zaregistorvat také k nemocenskému pojištění - podám tedy přihlášku a od kdy mám platit pojištění abych byla kryta již od 1.9.2010? Hned do 20.9.2010 nebo se také platí pozpátku?
Děkuji