Re: Úhrada dobropisu
A co máte za software? Dobrý program tohle umí, je to přeci běžné, že chodí přijaté dobropisy a nebo že y vydáváte dobropisy a vše musí jít nějak zaplatit. Zkontrolujte nastavení softwaru, jestli Vám tam nechybí zaškrtnutí této funkce. Jestli budete vymýšlet nějaké klikaté řešení, mějte na paměti, že dobropis musí být "zaplacen", aby vypadl ze saldokonta a také, že se platba musí účtovat na správný účet 321.
Já právě účtuji v programu Money. Takže normálně v bance mám zadat výdej a zaúčtovat s mínusem? Budet to tak správně?
v money lze bez problémů použít standartní postup: v bance zadáte příjmový doklad, přes párovací symbol vás to vhodí do seznamu vydaných faktur, nahoře v liště si však vyberete přijaté faktury a tam se vám jejich seznam zobrazí, vyberete požadovaný dbp a končíte úhradu naprosto běžně. podmínkou jedinou je, abyste při pořízení takového dokladu nezapomněla zaškrtnout fajkou, že se jedná o dobropis /je to pod datumy.../
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 9. 2010 9:34
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu, jak zaúčtovat úhradu přijatého dobropisu přes banku..
Přijatý dobropis jsem zaúčtovala jako přijatou fakturu s mínusovou částkou. Nyní je dobropis uhrazen, ale když si v programu zadám příjem, tak se mi tam (logicky) neukáže přijatá faktura. Proto mi jde zaúčtovat příjem přes banku pouze přes banka - výdej - zaúčtovat zase s mínusem. Ale to nevím jestli lze? Napadá mě ještě zaúčtování přes interní doklad, ale nevím potom jak zaúčtovat v bance?