Re: co teď - rodičovská a výpověď
Myslíte, že po další mateřské už nadbytečná nebudete?
Nebylo by lepší vzít výpověď pro nadbytečnost - samozřejmě s nejméně tříměsíčním zákonným odstupným - nahlásit se na Úřad práce a pak řešit otěhotnění? Ale pokud na to těhotenství tak spěcháte, začněte hned ... abyste byla těhotná do skončení pracovního poměru - ochranná lhůta u žen, jejichž pojištění (zaměstnání) skončilo v době těhotenství, činí 180 kalendářních dnů ode dne zániku pojištění (skončení PP).
Re: co teď - rodičovská a výpověď
Pokud by jste dostala výpověď podle § 52 odst. a) a b), zákaz výpovědi podle § 53 by se na Vás nevztahoval. Pokud Vás lékař uzná práce neschopnou a vy nejste již nyní gravidní, ochrannou lhůtu na PPM stejně nestihnete. A další otázkou je, zda by Vás lékař skutečně uznal práce neschopnou, v tomto případě by se totiž jednalo o zneužívání dávek nemocenského pojištění. Pokud Vás chtějí propustit, stejně Vás prospustí. V případě, že dostanete výpověď podle § 52 odst. a) až c), náleží Vám odstupné podle § 67 ZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 9. 2010 10:21
Dobrý den mám dotaz. 3.10.2010 mi končí rodičovská dovolená. v práci jsem už nadbytečná takže dostanu výpověď. jak by to bylo v případě, že bych hned 4.10.2010 šla na pracovní neschopnost. dali by mi i takto výpověď?? planujeme totiž druhé dítě takže je možné že když nastoupím toho 4.10. na neschopenku a podaří se mi v co nejbližší dobu otěhotnět nemůžou mi dát výpověď?? mockrát děkuji za odpovědi, vůbec si nevím rady...