Re: daňové zvýhodnění
>Dnes jsem dostala dopis od manželky našeho
>zaměstnance, že od 1.7. nežije s manželem ve společné domácnosti,
>ale přestěhovala se s dětmi na jinou adresu, s
>manželem se rozvádí. Zároveň píše, že od 1.7. uplatňuje na
>děti daňové zvýhodnění.
>Do dnešního data si daňové zvýhodnění uplatňoval
>manžel. Za srpen již zaměstnanci nedám daňové zvýhodnění,
>ale teď si nejsem jistá,co s červencem, když si ho
>uplatňovali oba dva. Já jsem žádné potvrzení nevydala, že
>by přestal pobírat (to vystavím až za srpen,
>zaměstnanec souhlasí),takže manželka neměla uplatňovat. Teď ale
>nevím, zda bych neměla zvýhodnění za červenec
>odpočítat v srpnové výplatě. Nemáte někdo s tím zkušenosti?
>Řeším to poprvé.
Vydejte tedy potvrz., že od 1.8. manžel neuplatňuje. Vy opravovat červenec nemůžete, protože jste žádné potvrz., že by přestal zam-ec daň. zvýhodnění,na červenec nevydala.
Je věcí zam-tele jeho manželky, aby jí to dodanila. Bez potvrzení od Vás neměla daň. zvýhodnění uplatňovat.
Je sice pravda, že mzdová účetní matky dětí neměla potvrzení od vás, ale není to tak jednoduché. Otec dětí nesplnil hlašovací povinnost, že nemá děti ve společné domácnosti. Až přijde rozsudek od soudu o rozvodu a bude tam toto datum uvedeno, budete muset stejně dodanit.
ano, ta ohlaš. povinnost tady je a tu nesplnil
jenže oni do rozvodu mohou žít ve spo. dom. a rozvod ještě neproběhl, alespoň tak jsem to z dotazu pochopila
a pokud není rozsudek o rozvodu, pak musí MÚ (man-lky) vyžadovat potvrz. od zam-tele manžela, že on neuplatňuje
pokud zam-tele manžela jeho manželka u svého zam-tele zapřela, pak porušila zákon
takže ono je to celé zamotané
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 9. 2010 16:14
Dnes jsem dostala dopis od manželky našeho zaměstnance, že od 1.7. nežije s manželem ve společné domácnosti, ale přestěhovala se s dětmi na jinou adresu, s manželem se rozvádí. Zároveň píše, že od 1.7. uplatňuje na děti daňové zvýhodnění.
Do dnešního data si daňové zvýhodnění uplatňoval manžel. Za srpen již zaměstnanci nedám daňové zvýhodnění, ale teď si nejsem jistá,co s červencem, když si ho uplatňovali oba dva. Já jsem žádné potvrzení nevydala, že by přestal pobírat (to vystavím až za srpen, zaměstnanec souhlasí),takže manželka neměla uplatňovat. Teď ale nevím, zda bych neměla zvýhodnění za červenec odpočítat v srpnové výplatě. Nemáte někdo s tím zkušenosti? Řeším to poprvé.