Re: zákaz výpovědi?
To je zprostředkovaný dotaz, ptala jsem se na totéž, tu informaci budu mít snad zítra. Předběžně jsem odpověděla, že pokud má schválené neplacené volno např. ještě rok, měla by být před výpovědí po tuto dobu chráněna, pokud se neruší zaměstnavatel. Pokud by jí toto neplacené volno teď končilo a ona nemůže nastoupit do zaměstnání, měla by se dohodnout na rozvázání PP, zaměstnavatel další neplac. volno umožnit nemusí ani s ohledem na zdrav. postižené dítě. Souhlasila byste s touto formulací?
Neplacené volno nepatří mezi omezení pro výpověď ze strany zaměstnavatele, narozdíl od mateřské nebo rodičovské dovolené.
na to, jak ji nyní vedete, jsem se ptala záměrně
to, že má postižené dítě, je smutné, ale ona nemůže jen tak přestat chodit do práce
buď si zažádala o neplac. volno, které jí může, ale nemusí zam-tel povolit čerpat a nebo pokud přestala chodit do práce, může ji vést na neoml. absenci a pak by se na ni mohl vztahovat § 55 Zp
záleží, na čem se se zam-telem dál dohodne
je také možné, aby dala ona výpověď nebo aby se dohodli na uk. PP (každopádně vše bez odstupného)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 9. 2010 18:38
Zaměstnankyně dlouhodobě pečuje o zdravotně postižené asi patnáctileté dítě. Brání něco výpovědi ze strany zaměstnavatele? Není ani na nemocenské, ani na mateřské, ani na rodičovské dovolené. Já tvrdím, že výpověď může dostat, protože tato situace není v zákoníku práce uvedena jako důvod k zákazu výpovědi. Poradí někdo?