Re: Faktura u člověka bez ŽL
Vy snad víte, kde je napsáno, co je to faktura? Domnívám se, že i příjmy, které neplynou z podnikání, mohou být doprovázeny fakturou. Jedná se pouze o doklad, kde se sdělují informace o pro provedení úhrady (způsob, termín, kdo a komu, za co, kolik, na jaký účet, ...... ).
To, že neí faktura definována konkrétním praragrafem, ještě neznamená, že by jí mohl vystavit každý. Přece jen jsou určité zaběhnuté termíny a bylo by dost matoucí už jen pro účetní. Tak třeba z hlediska tzv.povinnosti bonz paragrafu jak pak určit. Na informace kde se sdělují údaje pro úhradu a jiné viz výše, může být napsán jakýkoli dokument a může být nazván různě. Důležitější než název je co se vlastně sjednává, zda jde o prodej něčeho, službu, pronájem a pod.
>>).
>To, že neí faktura definována konkrétním praragrafem,
>ještě neznamená, že by jí mohl vystavit každý.
Tak tedy zdůvodněte, proč by ji nemohl vystavit kdokoliv, čím je to stanoveno.
Přece
>jen jsou určité zaběhnuté termíny a bylo by dost
>matoucí už jen pro účetní.
to je důvod jak noha, skutečně, je-li účetní zmatená, vyměnit za normální.
Tak třeba z hlediska
>tzv.povinnosti bonz paragrafu jak pak určit. Na informace kde se
>sdělují údaje pro úhradu a jiné viz výše, může být
>napsán jakýkoli dokument
například faktura
a může být nazván různě.
>Důležitější než název je co se vlastně sjednává, zda jde o
>prodej něčeho, službu, pronájem a pod.
čili do faktury napíši za pronájem bytu, předám, dostanu prašule a je to podle Vás špatně? Nenechte se vysmát.
U mě pořáte stejně, jen se mi to principielně příčí mě osobně.Jsem stále tak nepochopena:) Tak jako se nestane běžným, že plátci na přijatou zálohu budou vystavovat HADR, tak se mi příčí FAKTURA na nájem, když je přece spoustu tvůrčích možností, jak dokument nazvat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 9. 2010 23:00
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda může vystavit fakturu člověk, který námá živnostenský list. Děkuji