Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
2. 9. 2010 14:37
V červnu jsem vyfakturovla na Slovenskoprodej zboží - odběratel je plátce. Podle podkladů jsem se domnívala, že jde o vývoz.
Teď jsem zjistila, že zboží nebylo vyvezeno z ČR ale šlo přímo od výrobce z Maďarska na Slovensko a protože jsme registrovaní na Slovensku jako plátci a na dodavateslké fa je toto naše slovenské DIČ / mimochodem podle této fa jsem zjistila, že zboží nebylo od nás vyvezno a fa se mi dostala na stůl teď v pondělí/ tak musím provést opravu fakturace a doúčtovat slovenskému subjeku DPH a my ho musíme odvést.
Volala jsem tuto skutečnost zákazníkovi na Slovensko-domluvila jsem se s paní účetní, která toto chápe ale její šéf řekl, že to v žádném případě neexistuje, že oni mají věc uzavřenou a fa nám vrátí zpět a nic nám platit nebudou - i když si DPH mohou nárokovat.
Poradí mi někdo? Myslím si že má problém s tím, že by měl doplatit dělá to asi 3 800 EUR. Ale mohl by to uhradit mu to fin. úřad vrátí. Nevím co mám teď udělat. Necítím chYbu na své straně, nebyla jsem informována o tom, že zboží jede přímo k dodavateli.