Re: fyzická osoba-pronájem sama sobě?
No právě, já mu říkám, že buď může vložit budovu do podníkání anebo nemusí ji tam vkládat, ale může v ní podnikat a pak bude jen rozdílné účtování o investicích v této budově apod... ale jsem vykolejená z toho jak to chce on pronajímat sám sobě vpodníkání to mít jako výdaj a v DP pak jako příjem v par.9. To lze v případě s.r.o. když společnosti fyzická osoba pronajímá např.budovy stroje apod. Nevím, jak ho přesvědčit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 9. 2010 8:03
Prosím o radu, fyzická osoba vedoucí PÚ koupila pozemek a budovu v loňském roce.Nyní ji chce "používat" v podnikání, ale přišel s tím, že ji nechce vložit do podnikání, nýbrž sám sobě pronajmout a platit si nájem.A příjem z pronájmu uvede v DP v par.9. Že mu to někdo poradil, že je to výhodnější. Nikdy jsem se s tím nesetkala. Prosím o radu, proč je to výhodnější a zda to vůbec lze. Děkuji.