Dovolená při nástupu do zaměstnání

• (neregistrovaný)

3. 9. 2010 8:25

Dobrý den, jsem čerstvá absolventka vysoké školy a zatím jsem nepracovala. 25.8. jsem nastoupila do mateřské školy jako učitelka. Smlouvu mám podepsanou do 30.6.2011 a mám zkrácený úvazek 75% (4,5hodiny denně přímé práce). Chtěla jsem se zeptat jak to tedy budu mít s dovolenou. Na kolik dní dovolené mám nárok a od jakého období. A také jsem se chtěla zeptat jak je to pak s podporou v nezaměstnanosti, když nemám smlouvu přes prázdniny.
    děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 9. 2010 8:39

Líba (neregistrovaný)

Re: dovolená při nástupu do zaměstnání
      "Zaměstnavatel může určit zaměstnanci čerpání dovolené, i když dosud nesplnil podmínky pro vznik práva na dovolenou, jestliže je možné předpokládat, že zaměstnanec tyto podmínky splní do konce kalendářního roku, popřípadě do skončení pracovního poměru."
      Za rok 2010 budete mít 4/12 ročního nároku a příští rok 6/12 dovolené.

Podporu v nezaměstnanosti nedostanete, protže nebudete mít odpracováno 12 měsíců.

• 3. 9. 2010 9:34

xy5

Re: dovolená při nástupu do zaměstnání
      mohla jste třeba v posledních letech při studiu pracovat (ne na DoPP a ne ZMR), takže, kdybyste předložila patřičné doklady, potom byste třeba na podporu nárok mít mohla
      jenže, Vy se ptáte, co by mělo platit v příštím roce - takže já popsala variantu, která platí nyní - co bude příští rok, to neví možná ani na ministerstvu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).