Re: náležitosti faktury do EU
Já si dělám 2 faktury. Jednu vyjedu z účetnictví, kde je uvedeno DPH jak vy říkáte a pak jednu (v EXELU), kterou posílám zákazníkovi do EU (tam žádné DPH uvedeno není). Uvedu tam záležitosti jako na každou jinou fakturu (Vy tedy, že jde o nátěr), a to podle kterého § je to osvobozené píšu dolů pod to.
Re: náležitosti faktury do EU
jen se ptám, nemáte fakturova dle § 10 , kdy se jedná o poskytnutí služby ve vztahu k nemovitosti ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 9. 2010 8:58
prosím o radu, dělám poprvé, fakturuji službu bez DPH, nátěry konstrukcí na Slovensko dle §9/1 zákona o DPH, chtěla bych se tedy zeptat, na faktuře bude částka v Eurech, z programu mi vyjíždí faktura, kde dole je tabulka s uvedením základu DPH 20%, přepočet dle kursu, který jsem zadala, tj. kurs ČNB v den zdanitelného plnění? tuto částku v Kč uvedu i na souhrnné hlášení? Dále v textu na faktuře musí být uvedeno, že fakturujeme službu dle §9/1 zákona o DPH? mám psát, že jde o nátěry? děkuji za rady