Platby kartou

• (neregistrovaný)

3. 9. 2010 12:57

Dobrý den,
    prosím o radu: pokud někdo ze zaměstnanců platí firemní kartou například benzín, restauraci,letenku a já to vidím nejdříve na bankovním výpisu, tak účtuji 335/221 jako pohledávky za zaměstnanci, dokud nedoloží účtenku pak 5xx/335. Co ale když napřed dostanu účtenku a výpis až poté? To by to mělo být 5xx/333 a pak 333/221..Zase nechci účtovat podobné operace dvojím způsobem. Pokud bych mohla vždy počkat až na bankovní výpis, tak bych to neřešila, ale někdy musím zpracovat pracovní cestu dřív než mám k dispozici výpis a pak se v tom začnu motat..
    Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 9. 2010 13:11

I. (neregistrovaný)

Re: Platby kartou
      V průběhu roku to neřeším, rozdíl bývá maximálně pár dnů. Stále účtuji na 335. Jen na přelomu roku použiji 333, protože k 31.12. musí být předpis na závazcích, pokud je z účtu strženo až počátkem nového roku.

• 3. 9. 2010 13:12

v.e.n.d.y.

My jsme měli 15 obchodníků a šéfů, co vlastnili firemní platební kartu a platili s ní všechno možné. Záleží, co máte za softwar a co umí, ten náš, K2, neuměl párovat z bankovních výpisů nic na interní doklady, jen na faktury. Museli jsme zřídit zvláštní řadu v přijatých fakturách, kam jsme pořizovali jednotlivým pracovníkům jejich paragony a pak to tam párovali s bankou. Ale zas byl klid a pořádek ...takže záleží, jak si to vymyslíte.

• 3. 9. 2010 13:40

ajkad (neregistrovaný)

Takže myslíte, že je to jedno? 335 nebo 333..naše účetní dřív účtovala 321 nebo 333, mně se ty dodavatelé ale moc nelíbí, vždyť přeci žádnou fakturu nikdy nedostanu.

p.s. v.e.n.d.y doufala jsem, že napíšete, koukala jsem na spoustu diskusí a přijde mi, že Vy tomu opravdu rozumíte.

Jinak díky oběma samozřejmě

• 3. 9. 2010 15:18

v.e.n.d.y.

Poděkování
      Dovolte, abych já poděkovala Vám. Taková slova hřejí. Přeji hodně úspěchů a hezké dny. Kdyby jste něco potřebovala konkrétně, napište. Kontakt na www.vaclavahavlatova.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).