Re: Samovyměření DPH v Money, DE
Já účtuji takto:
1) Pořídím fakturu s položkou jen základ daně, daň 20%, předkontace V105 (daň se nepočítá, jen se správně zařadí), členění Ř 0P.
2) Dále zaúčtuji do závazků a to opět položkově a zde již zadám v první položce základ daně - bez daně dle faktury a daň 20%, pak zadám do podrobností předkontaci neovlivňující daň a členění DPH
Ř 3,4. Zkopíruji tento řádek a v podrobnostech zadám opět předkontaci neovlivnějící daň a členění DPH Ř 44,45.,(Závazek je vlasně 2x suma faktury + 2x DPH).
3) Uhradím tento závazek interním dokladem (nevstoupí do daně z příjmu) a bude ihrazeno
4) Přijatou fakturu uhradím pokladnou či z účtu - standartně.
Je to trochu složitější, ale FÚ to nenapadl jak po stránce DPH tak po stránce DPFO.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
3. 9. 2010 15:27
Dobrý den: Vedu DE. Mám fakturu na zboží ze Slovenska, bez DPH. Mám provést samovyměření DPH, které by mělo být uvedeno v přiznání na řádcích 3 a 44. Máte někdo zkušenost, jak to provést v programu Money? Děkuji za odpověď.