Výše rodičovského příspěvku 1. měsíc

• (neregistrovaný)

5. 9. 2010 21:22

V půlce měsíce jsem přecházela z mateřské na rodičák. Mateřská mi došla ve výši, která se rovná počtu dní v daném měsíci * denní vyměřovací základ. To je v pořádku. Co se mi ale moc nezdá je výše rodičáku. Nedali mi poměrnou část za zbyek dní do konce měsíce, ale poslali mi jen rozdíl do výše 11400. Takže jsem hned ten první měsíc dostala 11400.

Je to tak v pořádku? Já myslela, že dostanu mateřskou za 15 dní + poměrnou částku z rodičáku za zbývající počet dní (= 11400/30*15 = 5700).

Předem děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 9. 2010 8:55

Líba (neregistrovaný)

Re: výše rodičovského příspěvku 1. měsíc
      Myslím, že je to správně. § 30 b:

(4) Má-li v rodině jeden z rodičů v kalendářním měsíci nárok na peněžitou pomoc v mateřství, peněžitou pomoc nebo nemocenské poskytované v souvislosti s porodem, rodičovský příspěvek náleží, jen je-li vyšší, a to ve výši rozdílu mezi rodičovským příspěvkem a těmito dávkami nemocenského pojištění.

• 6. 9. 2010 8:56

RenataH (neregistrovaný)

tak to jste si myslela špatně, takhle je to v pořádku. Rodičák se nevyplácí podle počtu dnů. Až budete rodičák končit, třeba i 3., dostanete zase zaplaceno 11400 ( a ne jenom 11400/30*3). Tedy samozřjemě za předpokladu, že "všechno bude jako dřív" - tedy, že nám vláda něco v tomto směru nezmění

• 6. 9. 2010 12:26

meg (neregistrovaný)

Děkuju moc za vysvětlení :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).