Re: Exekuce x nemoc x ukončení PP
za srpen už tedy máte asi výplaty zpracované a on má jen náhradu mzdy, jestli to chápu dobře? na OSSZ bych určitě oznámila, tam ještě srpen mít hotový nebudou a mohou tedy strhnout, nahlásila bych jim i výši náhrady od Vás za srpen a že jste nestrhávala nic, ať si to připočtou a strhnou dle toho, musíte jim dodat co má za exekuci, tedy u Vás nejlépe ofotit nebo vytisknout znovu ten příkaz k exekuci, po mě ještě chtěli dopis, kterým já oznamuji exekutorovi nebo soudu, že je zam-ec v dpn a bude strhávat OSSZ, exekutor nebou soud musí zaslat na OSSZ příkaz a výplata dávek se tím může zdržet, ukončení pp zam-ce musíte soudu nebo exekutorovi oznámit a dále výši srážek, které jste provedla
Já OSSZ nic nefotím a nekopíruji. OSSZ stejně musí strhnout exekuci pouze na základě exekuce přímo od exekutora, takže v uvedeném případě napíši exekutorovi oznámení, že z-nec má DPN placenou tou a tou OSSZ, OSSZ pro změnu spolu se žádostí o DPN předávám oznámení, že z-nec ¨tu a tu danou exekuci. Oni pak komunikují spolu. Ještě je dobré OSSZ napsat, zda je ženatý a má nějakou vyž.povinnost.
já řešila nedávno a právě že to po mě chtěli buď ofotit nebo vypsat, aby mohli komunikovat rychleji, vím že musí čekat až jim dojde nějaký příkaz psaný na ně, tak prý aby se to moc nezdržovalo a věděli kde to popohnat, protože mají lhůtu do kdy mohou dávky pozdržet a nemuseli by to stihnout, rodinný stav a vyživ. povinnost jsem tedy taky uvedla
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 9. 2010 6:13
Dobré ráno všem. Byla bych velmi ráda jestli by mi někdo mohl poradit. Mám zaměstnance se smlouvou na dobu určitou k 30.9.2010. Od začátku srpna je na DPN a vypadá že ještě tak 3 týdny bude. V pátek mi datovkou přišel příkaz k exekuci.
Zítra odjíždím na dovolenou na 14 dní a potřebuji to nějak vyřešit.
S exekucí jsem se setkala prvně jsem začátečnice.
Nevím co těď
Mám to oznámit na OSSZ?
V případě, že se ještě vrátí do práce má 3,5 dne dovolené, které dám do výplaty - budu mu něco srážet na exekuci?
V případě, bude pokračovat v DPN ještě až do října tak mu proplatím ty 3,5 dne dovolené a vystavím všechny papíry a stejně u mě končí 30.9.2010. Musím to pak ještě někde oznamovat?
MOC MOC děkuji všem kteří mi pomůžou.