DPP

• (neregistrovaný)

6. 9. 2010 9:33

Dobrý den,
    mám vlastní autodopravu a jezdím si sama, chtěla bych zaměstnat na DPP řidiče, vím že může odpracovat 150 hodin ročně, ale nevím, kolik si může vydělat, abych za něj platila jen 15% srážkovou dań. Je to jen do 5000,-Kč, měsíčně, nebo může si vydělat i víc. A ještě jeden dotaz, musím mu mzdu vyplácet každý měsíc, nebo třeba 1x za čtvrt roku.Omlovám se všem zkušeným, já jsem fakt laik.
    Díky Jarka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 9. 2010 9:37

RenataH (neregistrovaný)

Re: DPP
      srážková daň je opravdu do 5000,- měsíčně, ale pokud on nebude nikde jinde zaměstnán, může u vás podepsat prohlášení a v tom případě se bude jednat o daň zálohovou (i do 5000), kterou mu pokryje sleva na poplatníka. Vyplácet můžete tak, jak se dohodnete (třeba i 1x za čtvrt roku)

• 6. 9. 2010 9:40

xy5

srážková daň je jen při nepodepsané daň. prohl. a hrubém výdělku do 5000Kč (včetně), pokud by měl více, pak se jedná o záloh. daň
      pokud bude mít podepsané prohl. (může být podepsané vždy jen u 1 zam-tele, pokud jich má více současně), je vždy zálohová daň
      záleží, co dohodnete v DoPP - můžete platit třeba i za několik měsíců (po odprac. 150 hod. - to je maximum) nebo měsíčně (dle odprac. hod.)

• 6. 9. 2010 11:10

jarkaa (neregistrovaný)

Všem děkuji.Jarka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).