Re: Jak účtovat měs.paušál u auta u s.r.
Díky ,tušila jsem to :-))) a nevíš náhodou kde ? Mám hospodářský rok a řeším to ted Díky
Jenže ta metodika nezačíná krásně:
Vzhledem k množícím se dotazům poplatníků daně z příjmů právnických osob na postup při uplatnění paušálních výdajů na dopravu silničním motorovým vozidlem podle § 24 odst. 2 písm. zt) zákona o daních z příjmů, ve znění zákona č. 304/2009 Sb., v přiznání k dani z příjmů právnických osob za zdaňovací období započatá v roce 2009 (dále jen „přiznání DPPO“) a v přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období roku 2009 (dále jen „přiznání DPFO“) Ministerstvo financí sděluje:
I. k dani z příjmů právnických osob
1.Při splnění podmínek stanovených v § 24 odst. 2 písm. zt) zákona o daních z příjmů, !!!
Njn kdyby si to vedení nepřálo, , za těch pár tisíc v nákladech to za tu práci ani nestojí za to.Přijde mi ,že se něco vymyslí ....rádoby pro zjednodušení účta a evidence, ale v konečném efektu je to zcela opačné.Alespon pro mě jako účetní:-)Jediný efekt a přínos je ten, že se nepíše kniha jízd,což se mě stejně netýká.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 9. 2010 10:23
Dobrý den ,dotaz zní takto:
U auta v OM, kde uplatnuji paušál jsem částky za PHM bez DPH vyčlenila na nedanový účet nákladů 502990 který v dan. přiznání přičtu k základu daně.Ted bych prosila o radu jak zaúčtovat 12 x 5000 Kč paušálu do nákladů. 502xxx/ proti jakému účtu ? MOC děkuji za radu spěchá to :-)