Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 9. 2010 0:11
Mám služební auto a to mám smlouvou svěřeno k užívání (i pro osobní potřebu). Pokud s ním jedu na soukromou cestu, tak podle smlouvy ručím podle obč. zákoníku, jinak podle zák. práce. V případě škody to může být dost podstatný rozdíl, navíc na soukromou cestu se zřejmě nevztahuje pojistka na blbost.
Pokud jedu do práce a zpět je to jasně cesta soukromá. Ale co když jedu (velmi často) na nějaké kolečko stylu z domova - k zákazníkovi - do práce - k dalšímu zákazníkovi a to navíc v situaci, kdy jsem například dopoledne pracoval na homeworking (firma to vyžaduje tím, že 3 lidi připadají na jednu židli, a tu je třeba předem v práci rezervovat).
Místo práce je obec - město, kde je většina našich zákazníků, a kde bydlím.
Navíc by mne zajímalo, když auto "ztratím" tím, že mi jej ukradou v noci před domem, znamená smlouva, že ho po odečtení plnění pojišťovny zaplatím?