Re: svědek - proplacení mzdy
záleží na tom, z jakého důvodu tam jedete. Pokud soukromě (rozvod, výživné...),pak vám žádná náhrada mzdy opravdu nenáleží a musíte si vzít dovolenou (př.náhr.volno).Pokud to není soukromá věc, pak si nechte u zaměstnavatele průměrnou mzdu vyplnit a měli by vám ji zaplatit u soudu. Př. může zaměstnavatel vyplatit mzdu a fakturovat ji soudu.
Re: svědek - proplacení mzdy
Já už jsem se s tím setkala. I když uznávám, že je pro zaměstnavatele určitě jednodušší, když vyplní průměrnou mzdu a náhradu zaplatí soud přímo zaměstnanci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 9. 2010 12:26
Dobrý den,
prosím o radu, jsem pozvaná jako svědek k soudnímu řízení. V 8.30 se mám dostavit, vyslechnuta budu v 9.15 hod. Pojedu vlastním autem cca 60km obě cesty. Náleží mi náhrada mzdy a cestovného?? Nejsem z toho předvolání moudrá, píše se tam že potřebují průměr. hod. mzdu, ale okénko kam se to má vyplnit je proškrtnuté. Tak nevím, zda mám smůlu a holt tam budu muset jen na své náklady s tím, že si vezmu dovolenou. Díky