Re: fa 6/10 a k ni dobrop.7/10, doručen
vy si u přijaté faktury uděláte odpočet v kterémkoliv měsíci
bez dodatečného až 3 roky od původního data zdanitelného plnění. dobropis potvrdíte a zaúčtujete i opravíte dph v měsíci
potvrzení = přijetí, stejně tak jako vystavitel dobropisu, abyste
měli oba ve stejném měsíci přijetí.
asi nerozumím, vím, že pro mě by žádný problém přijmout dobropis a fakturu nebyl, ale oni mají dobropis v červenci v DPH a my ne, takže to vůbec nevadí, když já jim ho potvrdím a k sobě zapíšu v srpnu? Vím , že DPH za 7/2010 se zpracovává k 25.8. TAkže třeba potrvdit k tomu datu? Na dobropisu je ještě napsáno, že my jsme fakturu neobdrželi, což je fakt.
Tady je ůdležité to, aby jste Vy i Váš dodavatel o dobropisu účtovali ve stejném měsíci. Když Vy potvrdíte dobropis v září, tak do září to musí zaúčtovat on i Vy.
ne, právěže jejich účetní byla tak rychlá, že ani nevěděla, že dobropis se má až po potvrzení zařadit do DPH, takže oni ho tam mají a neměli by mít....takže já jen řeším, když to potvrdím 25.8. , co to pro nás bude znamenat, pro nás asi nic, ale u nich už to bude špatně, že?? protože pokud ho mají už v 7/2010 v DPH, ale já ho potvrdím až v 8/2010, tak je to špatně
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
7. 9. 2010 13:56
dobrý den, dnes jsem obdržela fa DUZP 6/2010 na nájem a k ní dobropis s DUZP 7/2010. Vše má firma, co nám tyhle doklady dodala pozdě i v přiznání DPH. My ne. Co s tím. Dalo by se říct, že bych jim i ráda vyšla vstříct a doklady zařadila, je to vůbec možné, když fakturu zaúčtuji v 9/2010 a dobropis potvrdím 8/2010. Řadu v dobropisech přijatých končím 7/2010, takže sled by mi to nanrušilo. Nebude mi to dělat paseku v DPH? Nebo mi faktury vůbec nemají dávat a mají si to interně ošetřit a podat dodatečné přiznání. Je to jejich pochybení. děkuji