Re: exekuce_SPĚCHÁ
úroky budou naskakovat dokud se nezaplatí jistina, tedy pohledávka, Vy přeci teď ještě nemůžete vědět kdy to bude, takže se úroky nezabývejte, srážejte vše co můžete ze zákona a když se budete blížit k doplacení částky pohledávky, tak komunikujte s exekutorem kolik ještě zbývá doplatit na úrocích, částce se nedivte, pokud někdo dlouho dluží, tak bývá dost často vyšší úrok než samotný dluh
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=726877
Já jsem vždycky srazila nejdřív to co je vyčíslené (pohledávky, náklady exekutora atd., potom jsem požádala exekutora o vyčíslení úroků a ty jsem srazila podle toho. (Můžete klidně zatím srážet dál, peníze zatím nechávat na firmě a poslat potom podle vyčíslení exekutora - pokud se budete bát, abyste neposlala víc než budou úroky opravdu. To však platí jen u malých částek, většinou se nemusíte bát, posílejte dál a po vyčíslení úroků exekutorem potom upravte konec srážení. Tento postup jsem konzultovala se zkušenou mzdovou účetní. (Můžete si také odhadem spočítat, jaké asi úroky budou, ale přesnou částku nechte na exekutorovi).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 9. 2010 14:20
Dobrý den,
prosím o radu, přišel mi příkaz k exekuci a provádění srážek ze mzdy jedné naší pracovnice, jsou tam vyčíslené všechny pohledávky, náklady exekutora a také: 0,08% denní úrok z částky 23229 od 1.8.2005 do zaplacení. Můžete mi prosím poradit, jestli toto musím vypočítat a k jakému datu? Když jsem spočítala od toho 1.8.2005 do 1.9.2010, kdy tato exekuce přišla, tak mi vyšla šílená částka 34725 Kč, jestliže je to za každý kalendářní den. Prosím poraďte jak tohle spočítat!
Děkuji.