Re: Neplatné DIČ u slovenského plátce DP
jde i o to , o jaký druh služby šlo,dle jakého § a kde je místo plnění , jestli neplátce ze Slovenska
nebyl povinen se po poskytnutím služby jako plátce přihlásit a vy měla reveres stejně provést, nebo fakturace jako od neplátce,
fyzické osoby a pak bych opravila původní přiznání
Re: Neplatné DIČ u slovenského plátce DP
Šlo o natření střechy na naší firmě v ČR, on je FO a tady pracuje, kde se dá. Sám daň.doklad nevystavil, ten jsem za něho vypsala já a on ho podepsal. Tak jsem se do toho pěkně zamotala. Zkusím šéfa, jestli o něm něco neví.
Tu kartičku mám. Je tam napsáno, že je plátce od 1.10.1994, vydaná je v 03/2004. tak jsem myslela, že je to v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 9. 2010 8:41
Nedávno jsem tu řešila, jak postupovat při fakturaci služby od plátce DPH ze Slovenska. Když jsem se tím prokousala a udělala reverse-charge, tak jsem si chtěla ověřit DIČ,ale na viesu mě to píše, že je neplatné. Zkoušela jsem ještě stránky sloven.daň.správy a tam mně vyjelo, že Dič je platné jen do 31.3.2005.
Tak nevím, jak to teĎ udělat, asi nemám vykazovat DPH že? Kontakt na toho Slováka nemám, nechal mě tu kartičku o registraci k DPH, tak jsem si myslela, že to bude v pořádku.
Poradíte prosím někdo? Díka Jana K.