Re: Čistý měsíční průměr pro úp-prosím
Jestli jste ZP pročítala, musela jste narazit na § 356, kde máte přesně popsán závazný postup, jak vypočítat hrubou mzdu. ( nikoli součtem měsíců a nemoc Vás nezajímá, odpracovala za 1.čtvtletí víc než 21 dnů ). Napište, kolik má průměr na náhradu mzdy za 1.q,
a jaký má týdenní úvazek.
Re: Čistý měsíční průměr pro úp-prosím
nemoc v únoru je pokračování dpn z ledna nebo nová dpn např. pracovala 1. - 9.2. a od 10.2 - 28.2. dpn ?
musíte vzít hrubou mzdu za celý Q (bez náhrad mzdy jsou-li) a vydělit počtem skutečně odpracovaných hodin a vynásobit koeficientem dle úvazku (např. 173,92hodin/měsíc při 40 hodinách týdenní prac. doby) vyjde Vám prům. hrubý příjem, z toho po odečtení pojištění a zálohy na daň zohledněnou o slevu získáte čistý příjem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 9. 2010 13:01
zkoukla jsem všechny příspěvky na toto téma, ale nejsem mzdovka-nikdy jsem to nedělala a vůbec si nevím rady. Jestli se někdo najde, prosím o výpočet
Jde o prům čistý měs. výdělek pro ÚP paní, která skončila 16.4.2010. Beru tedy příjem za 1-3/2010. Jenže paní marodila, tak nevím, jak s tím naložit.
Leden - nemoc celý měsíc
Únor - odpracováno 9 dní, hr. mzda 6200, zbytek marodila
Březen - odpracováno 20 dní, hr. mzda 8988
- paní uplatňuje slevu pouze na sebe
Moc prosím o radu, ZP jsem pročítala, ale nevím si rady s těmi dny za nemoc?
L.