Re: DE - nižší platby nájmu a služeb
Děkuji.
Dělám to tak, jen jsem tady našla k tomuto jediný příspěvěk, kde psali, že prvně pokrývají služby, aby majitel za ně neplatil, když ty peníze od nich nemá. Moc se mi to nezdálo.
Teď ještě přemýšlím nad těmi předpisy služeb. Když nebudou uhrazeny zálohy, pak přijde vyúčtování, tak se mi tam stejně ty nedoplatky projeví. Jenže předpisy (pohledávky) mi zůstanou viset. Nevíte, jak to řešit?
Děkuji moc za reakci.
Re: DE - nižší platby nájmu a služeb
Něco zůstane "viset" vždy, když platí míň než by měli. To pak je vymáhání pohledávek - upomínky, právník.... Nevím, jestli v bytovém době není nějaké specifikum. Nemám s tím zkušenosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 9. 2010 15:26
Dobrý den,
vedu DE majiteli bytového domu. S nájemníky bytů jsou uzavřeny smlouvy a v DE mám vyhotovené předpisy na nájmy a zvlášť na zálohy na služby (voda, energie...).
Bohužel, někteří nájemníci platí nižší částky, než jsou jim předepsány. Nevím, jaký je postup: jestli nejdřív pokrýt úhradu nájmu nebo úhradu služeb?
Děkuji za rady
Marcela