Re: Kdy nastoupit na MD
Několikrát tady v dotazech zaznělo, že lékař ukončil PN tak, aby výplata PPM začala 8 týdnů před porodem bez ohledu na možnost výběru mzi 8-6 týdnem. Hledala jsem v zákoně o nemocenském pojištění, zda to lékař může udělat a našla toto:
§ 48
(1) Vznikne-li z jednoho pojištění současně nárok na výplatu více dávek, má nárok na výplatu peněžité pomoci v mateřství přednost před nárokem na výplatu ostatních dávek.
Re: Kdy nastoupit na MD
To ano, ale pořád platí, že nástup si určí sama 6-8 týdnů .
Je dobře se s lékařem dohodnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 9. 2010 9:37
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, protože se v tomto moc nevyznám. V současné době jsem v pracovní neschopnosti na rizikovém těhotenství. Mám možnost jít na mateřskou dovolenou (28 týdnů) 6 až 8 týdnů před porodem. Chtěla bych se zeptat co je pro mě v tuto chvíli lepší, zda zůstat v neschopnosti a jít na mateřskou až 6 týdnů před porodem nebo jít raději dříve. Ještě bych uvedla, že se po mateřské budu vracet zpět do zaměstnání a bude se mnou vzhledem ke špatné situaci ve firmě a snižování stavů pravděpodobně ukončen pracovní poměr z nadbytečnosti.
Děkuji moc.
Lenka