Re: Vystavit zápočťák
Omluva, já četla od a bylo do, tak je to správně , poslední den PP vystavíte potvrzení o zaměstnání.
Spěchá
Ještě se mi stala přehlédnutím taková věc: den sepsání prac. smlouvy uveden 7.9., ale ve skutečnosti podepsáno 6.9. - já u sebe si to lehce opravím, ale spíš kvůli napsání zrušení PP ve zkušební době - jakýby měl být datum: "pracovní poměr uzavřený dne 6. nebo 7.9.? končí ve zkušební době dnem 8.9."
Re: Spěchá
Ano, den nástupu vše od 7.9. Jen se mi nedopatřením stalo, že jsem natiskla smlouvy na další den 7.9. a ony byly sepsány 6.9. a datumy sepsání pod smlouvou nebyly opraveny. Jak to tedy uvést do toho zrušení pracovního poměru? Skutečný den sepsání smlovy 6.9. nebo napsaný 7.9.? poradíte prosím
Tak mi to nedalo a našla jsem původní dotaz:
BlaženaM.
Čas zápisu: 8.9.2010 9:40 z adresy 79.170.254.xxx
Nástup do práce podle PS 7.9., nepřišel a 8.9. donesl PN od 7.9. - s datem uschopnění od 9.9., tak že 9.9. mohl být zrušen PP ve zkušební době, protože to byl pracovní den po ukončení PN. tak že by to mělo být správně. PP trval od 7.9.- 9.9.
Ano, PN do 8.9., od 9.9. práce schopen. PP zrušen k 8.9. (ukončení nemoci), protože nám způsobil problémy ve výrobě (kdy o sobě ani nedal vědět že nepřijde - spíš se mu nechtělo, tak už se našla náhrada) a kdyby jsme PP zrušili k 9.9., tak by se muselo odvést ZP a pochybuju, že on by nám to zaplatil když neměl nic odpracováno. Nevím proč by to nemohlo být zrušeno ke dni 8.9., když přeci někdo jiný by marodil déle a v těch prvních 14 dnech by se mu nesměl rušit PP, tak se mu stejně ruší k 14. dni PN - co se tady na diskuzi dozvídám a vím i od poradenske firmy. Ale budu ráda, když mi poradíte,
Pořád není jasné, zda 8.9. byl den, který spadá do 1. 14ti dnů PN, od kdy marodil? Od 7.9.?
K odbočce:
Jestliže zam-nec má nastoupit 7.9. do práce jako nový a místo toho se hodí marod a je nemocen 7. a 8.9., tak jde o lhůtu 1. l4 dnů, kdy nelze zrušit PP. POkud je od 9.9. schopen práce, tak lze 9.9. zrušit PP ve zk.dopbě. Jestli to uděláte hned ráno a pošlete ho k vodě nebo až odpoledne, není rozhodující, protože PP skončil 9.9., i když nic neodpracoval. Pouze obrana proti jejich vy....sti je v tom, že toho 9.9. je lepší ho nechat pracovat a vyhodit ho na konci směny, když už ten den žádnýho doktora nesežene.
Toto forum se snaží obecně pomáhat všem,kteří o to mají zájem, proto je dobré přijít s problémem hned, než se začne jednat, lze tak předejít problémům budoucím. POkud někdo u Vás ve firmě rozhodl zrušit PP ve zk.době v den, který byl druhým dnem PN, tak je to diletantismus prvního řádu, totální nznalost platného právního předpisu, bez kterého se neobejde žádný pracovnprávní úkon a měl by za to nést odpovědnost. Co více Vám mohu k tomu napsat.
Postihy za takovéto úkony jsou blíže popsány v zákoně o inspekci práce,takže se modlete, aby to utichlo bez průšvihu.
ano já vím, bohužel nějak v rychlosti se to smolilo. Jen mě zaráží, když jsme rušili PP u jiných nemocných ve zkušební době, tak vždy k 14. dni trvání nemoci - to mi bylo odpovídáno tady na diskuzi když jsem se dříve ptala. Tak tedy nechápu, proč by to nemohlo být zrušeno k poslednímu dni nemoci, tzn. k 8.9.
vidím že stejně tápete, tak zkusím dovysvětlit.
-zásadně nepoužívejte formulaci zrušeno k... to je nejasné a zavádějící. Mělo by být jasně uvedeno, zrušuji PP dle §... a PP končí dne 14.12.201.To pak každý přesně ví, kdy to je.
-pokud jste, jak píšete, rušili u ostatních k 14. dni PN, tak jste to dělali totálně špatně od platnosti tohoto ustanovení ZP.
-ano, byla tady kolem diskuze, ale bylo dojduto k jasnému závěru, že 14. den PN je zaměstnanwec chráněn a ne že tento den s ním lze zrušit PP, pokud to někdo psal, je to....špatné.
-takže pochopte, že den 8.9. byl jeho dnem PN a v tento den(2. PN) s ním PP zrušit NELZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pokud Vám bude někdo tvrdit, že ano, tak se mílý.
jduto k
>>jasnému závěru, že 14. den PN je zaměstnanwec chráněn
>>a ne
>>že tento den s ním lze zrušit PP, pokud to někdo
>>psal,
>>je to....špatné.
>>-takže pochopte, že den 8.9. byl jeho dnem PN a v
>>tento den(2. PN) s ním PP zrušit
>>NELZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pokud Vám bude někdo
>>tvrdit, že ano, tak se
>>mílý.
>*********************************************
>Pájo, máte tam logickou chybu:
>ne že se- mílý- ale jak říkáme u nás ve vých. čechách
>= je blbej.
i tak móóóžno.
Re: OT: deprese nad stavem účetnictví
Naopak, to mě aspoň trochu rozptýlilo.
Ten článek znám a je velmi dobrý.
Nicméně pokud opravujete zpětně chyby v účetnictví, kde účetní neúčtovali vůbec, popř. ne podvojně a rozvahu si " nějak zkonstruovali" a táhne se to od roku 2007, pak si zoufáte.
Vysvětlujte FÚ, že 321 má stav kolem 3 mil. a v rozvaze je 100 tis,
Pak už vám vždy FÚ napadne průkaznost a úplnost účetnictví.
:-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 9. 2010 11:57
Mám vystavit zápočťák zaměstnanci, kterému ani nevzniklo pojištění? Měl nastoupit 7.9., ale nenastoupil - neschopenka do 8.9. PP zrušen ve zkušební době ke dni 8.9. Děkuji