Zkušební doba a §55 1b)-prosím VH, páju

• (neregistrovaný)

9. 9. 2010 13:02

Je možné ve zkušební době ukončit PP podle §55 1b) ?
    Máme zaměstnance, který marodil ve zkušební době, nemocenskou má ukončenou 1.9. Do dnešního dne nepřišel do práce (i přes výzvy), ukončení nemocenské nedoručil. Stačilo ,aby přišel, vrátil vyfasované věci a ukončili bychom PP ve zkušební době. Zaměstnavatel s ním nyní chce ukončit PP podle §55 1b). Je to možné ? Já jsem toho názoru, že ano, ale potřebuji to potvrdit nějakým právníkem, prosím.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 9. 2010 13:27

RenataH (neregistrovaný)

Re: Zkušební doba a §55 1b)-prosím VH, p
      Děkuji.
      Teď jsem se dozvěděla, že tehdy (asi 2.9.) telefonoval, že prý má nemocenskou ukončenou a do práce už nepřijde, protože končí ve zkušební době. Tu nemocenskou ale stále nedodal. Pro ukončení PP potřebuji, aby odevzdal vyfasované věci (např. i klíče od ošetřovny, jedná se o zdravotního bratra), a prrotože on se nenamáhá si toto vůbec vyřídit, vedení s ním chce ten PP ukončit podle toho §55. Myslíte, že i v tomto případě je to v pořádku? Mně se to teď už moc nezdá, tak než přednesu řediteli své námitky, prosím o konzultaci. Moc děkuji

• 9. 9. 2010 13:34

VH

Pokud došlo ke zrušení PP ve zkušební době z jeho strany (byť telefonicky, ústně), nemůžete zrušit už zrušené. Doporučuji učinit bych veškeré úkony spojené se skončením PP (mj. písemně zaznamenat obsah telefonátu) a vyzvat ho k vrácení zapůjčených věcí. Už se budu opakovat, ale musíte zdůraznit, že PP je již rozvázán a místo dlouhých debat o ničem utíkejte (asi ne vy osobně) splnit to, co vám ukládá zákon.

• 9. 9. 2010 13:40

RenataH (neregistrovaný)

Děkuji moc, teď mám od vás potvrzeno všechno potřebné. Zase budu " silnější v kramflecích".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).