Podpůrčí doba . Moc prosím o pomoc

• (neregistrovaný)

9. 9. 2010 17:12

Dobrý den, Od začátku ledna do půlky dubna jsem byla v PN kvůli operaci slepého střeva. Nyní od 7.7. jsem v PN kvůli umělému oplodnění. První týden v říjnu mám jít na IVF. Dnes mi přišel dopis s OSSZ který vůbec nechápu. Oznámení o čerpání podpůrčí doby. Kde píší "končí dnem 26.09 (včetně) bude čerpána podprčí doba v délce 180 dní která byla vypočtena pro neschopnost od 07.07. Prosím může mi to někdo vysvětlit? To nebudu dostávat peníze pokud teď IVF vyjde a já budu na rizikovém těhotenství???
    Moc prosím o radu a děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 9. 2010 18:05

RenataH (neregistrovaný)

Re: Podpůrčí doba . Moc prosím o pomoc
      Nemusíte se bát. Podpůrčí doba trvá 380 dnů a OSSZ je povinna informovat nemocného o tom, že jeho podpůrčí doba už trvá 180 dní, dále 270 dní (takže vám pak od nich případně přijde i další dopis). Takže tento jejich dopis je pro vaši informaci, nemocenskou budete pobírat i nadále, pokud vám IVF dobře dopadne. Pokud by snad vaše podpůrčí doba (tedy doba těch 380 dnů) končila dříve než byste případně nastupovala na mateřskou, musela byste na OSSZ žádat o prodploužení podpůrčí doby (a v tomto případě by vám vyšli vstříc, protože by byl předpoklad, že nemoc bude brzy ukončena - nástupem na MD)

• 9. 9. 2010 18:21

Lucie83 (neregistrovaný)

Hrozně moc děkuji. Zmátlo mě jak bylo stroze na řádku napsáno "končí dnem: 26.09.2010. (včetne) bude čerpána podpůrčí doma v délce 180 dní..." a hlavně mě zmátl ten zvláštní datum.
      Ještě jednou děkuji.

• 9. 9. 2010 18:06

xJ (neregistrovaný)

To vám dala OSSZ na vědomí, že máte vyčerpanou polovinu podpůrčí doby.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).