Nárok na PPM?

• (neregistrovaný)

10. 9. 2010 10:33

Dobrý den,
    dnes mi byla předána zaměstnankyní Žádost o PPM vystavenou jejím oštřujícím lékařem. Tu musím odeslat na OSSZ + jaké ještě podklady? PPm se vyplácí 70% z denního vyměřovacího základu? A dostane PPM, když zaměstnavatel neplatí pravidelně pojistné? Byla nám dělána kontrola a dohodnut splátkový kalendář na OOSZ. Jde mi o to, jestli dotyčná vůbec nárok na PPM má a jetli si může zažádat o 3-letou variantu rodičovské dovolené? Děkuji za odpovědi, dělám to poprvé a nějak si nevim rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 9. 2010 10:36

Jana A. (neregistrovaný)

Re: Nárok na PPM?
      Dobrý den,

na nárok na PPM nemá vliv placení či neplacení pojistného zaměstnavatelem. K žádosti o PPM jako zaměstnavatel připojíte Přílohu k žádosti o PPM.
      PPM bude vyplácet OSSZ, zda vznikne nárok či ne, posoudí OSSZ. Pokud však zaměstnankyně splnila podmínku 270 pojistěných dnů a je v pracovním poměru zakládající účast na nemocenském pojištění, tak nevidím důvod, proč by nárok neměla.

• 10. 9. 2010 10:45

jaki (neregistrovaný)

Děkuju za odpověď. Jukla jsem na stránky CSSZ a mají tam jen tiskopis Příloha k žádosti o dávku nemocenského pojištění. Ten mám tedy vyplnit a poslat? Děkuju

• 10. 9. 2010 10:50

Jana A. (neregistrovaný)

Přesně tak, ten vyplňte a společně se žádostí odešlete na OSSZ. Udělejte si kopie a založte (kvůli kontrole z OSSZ).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).