Re: roční zúčtování a nevyplacená mzda
jste povina to opravit, chyba vznikla na vaší straně. Opravte, vypočtěte správně, zaměstnanci pošlete peníze. Já bych ještě z-ci poslala poslala potvrzení o zd. příjmech za r.2010 (v něm bude ta mzda za 12/09) s tím, že je povinen si podat daňové přiznání. Ono to nemusí být až tak pravda, že za letošek bude mít nedoplatek - záleží na tom, zda pracuje celý rok nebo zda není třeba ńezaměstnaný
Re: roční zúčtování a nevyplacená mzda
§ 38i ZDP - Odpovědnost plátců daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků
(1) Poplatníkovi, kterému byla sražena daň vyšší, než je stanoveno, vrátí plátce daně přeplatek, pokud neuplynuly tři roky od konce zdaňovacího období, v němž přeplatek vznikl. Pokud plátce daně srazil poplatníkovi zálohy v běžném zdaňovacím období vyšší, než měl, vrátí poplatníkovi vzniklý přeplatek na zálohách v následujícím měsíci, nejpozději do 15. února následujícího roku. O vrácený přeplatek daně nebo zálohy sníží plátce daně nejbližší odvod záloh správci daně.
můžu ještě jednou?
takže jestli to dobře chápu, tak do vyúčtování za 2009 zahrnu jen měsíce 1-11/09, sníží se mi tím úhr příjmů, pojistného a vypočtená daň, slevu nad dani nechám za celý rok? a rozdíl mezi již vyplaceným přeplatkem a skutečnou výší mu pošlu teď (vystavím výplatní pásku kde bude jen přeplatek)
a do potvrzení o příjmech za 2010 to uvedu jak?
úhrn příjmů bude jen ten měsíc 12/09 a stejně tak pojistné, když zadám rok 2010 tak mi počítač neuvede nic, tak mám zadat 12/09-12/10? a ten vrácený přeplatek tam už neuvádím nebo ano? mám uvést nějakou poznámku, že se jedná o příjem z 12/09 vyplacený až v 2/10? už se v tom nějak motám
Re: můžu ještě jednou?
>takže jestli to dobře chápu, tak do vyúčtování za 2009
>zahrnu jen měsíce 1-11/09, sníží se mi tím úhr příjmů,
>pojistného a vypočtená daň, slevu nad dani nechám za
>celý rok?
ano,sůleva na dani se nedělí, ta zůstane celá
a rozdíl mezi již vyplaceným přeplatkem a
>skutečnou výší mu pošlu teď (vystavím výplatní pásku kde
>bude jen přeplatek)
ano
>a do potvrzení o příjmech za 2010 to uvedu jak?
>úhrn příjmů bude jen ten měsíc 12/09 a stejně tak
>pojistné, když zadám rok 2010 tak mi počítač neuvede nic,
>tak mám zadat 12/09-12/10? a ten vrácený přeplatek tam
>už neuvádím nebo ano? mám uvést nějakou poznámku, že
>se jedná o příjem z 12/09 vyplacený až v 2/10? už se v
>tom nějak motám
Do potvrzení o zd.příjmech za r.2010 tento příjem za r.2009 vyplníte do ř. 5, pojistné - ř.7, daň - ř.11.
To budete muset všechno zadat nejspíš ručně - např. podle mzdového listu. Vrácený přeplatek tam neuvádíte, ten se týká zúčtovaných příjmů (těch správných) za r.2009
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 9. 2010 12:43
prosím, ptala jsem se už dopoledne, ale nikdo nereagoval
při kontrole ročního zúčtování daní za zam-ce jsem zjistila, že jsem udělala u jednoho zam-ce chybu, do příjmu jsem započetla i mzdu za 12/09 včetně veškerých odvodů, ale ta byla vyplacena až v 2/10, zam-ec měl pp do 12/09, koukala jsem do starších příspěvků a dočetla se, že jsem tuto mzdu ani odvody neměla počítat (to vím, jen mi to nějak uniklo) a on by si měl za rok 2010 sám podat daňové přiznání kvůli té mzdě vyplacené v 2/10, ale co teď s tím? jak to opravit, udělat vše jak mělo být a na fú dát opravené vyúčtování? jaké potvrzení vystavit zam-ci o mzdě vyplacené v 2/10? vlastně by měl za loňský rok větší přeplatek na dani a za letošek pravděpodobně nedoplatek