Re: doplatek mzdy - převedení na jinou p
dobrý den,
zaměstnavatel se mě chce zbavit a vymýšlí na mě různé finty, jak se leknout a odejít na dohodu. Pochopila jsem, že mě nemůže, jak on tvrdí jen tak z ničeho nic
převést na jinou práci bez mého souhlasu. Jediné kdy by to šlo, by bylo kdyby mi dal výpověď on a po dobu výpovědní lhůty mě tedy přeřadil na jinou práci, chci se zeptat jak je to se mzdou, to bych brala stejnou jako doposud nebo mi může dát nižší plat?
děkuji za info
------------
Dobrý den,
zaměstnavatel Vás by Vás mohl převést na jinou práci bez Vašeho souhlasu jenom v zákonem stanovených případech. Výpověď ani výpovědní lhůta samy o sobě takovým důvodem nejsou.
dobrý den,
zaměstnavatel se mě chce zbavit a vymýšlí na mě různé finty, jak se leknout a odejít na dohodu. Pochopila jsem, že mě nemůže, jak on tvrdí jen tak z ničeho nic převést na jinou práci bez mého souhlasu. Jediné kdy by to šlo, by bylo kdyby mi dal výpověď on a po dobu výpovědní lhůty mě tedy přeřadil na jinou práci, chci
se zeptat jak je to se mzdou, to bych brala stejnou jako doposud nebo mi může dát nižší plat?
děkuji za info
------------
Dobrý den,
zaměstnavatel Vás by Vás mohl převést na jinou práci bez Vašeho souhlasu jenom v zákonem stanovených případech. Výpověď ani výpovědní lhůta samy o sobě takovým důvodem nejsou.
------------
myslela jsem, že výpověď dle § 52 písm. f) a g) - je možné po výpovědní lhůtu převést na jinou práci. Ale neví jak je to s penězma.
------------
Ano, po doručení výpovědi podle § 52 f) a g) ZP je možné převedení na jinou práci i proti souhlasu zaměstnance, mzda náleží dle vykonávané práce, tj.bez doplatku.
------------
To jistě. Ale tazatelka nic takového v dotazu nezmiňuje. O důvodech f) a g) by asi věděla, nebo se mýlím?
děkuji za příspěvky, jde mi o to,že nyní pracuji ve vyšší řídící funkci a zaměstnavatel mi vyhrožuje, že pokud neodejdu na dohodu, převede mě na jinou práci, třeba zametat haly za min. mzdu, tak proto mé dotazy, zda je to vůbec možné až takový propad. (nic ve zlém) Vyhodit mě pro hrubé porušení §55 zatím nemůže nemá pádný důvod a §52 f) a g) - tak tady zatím také nemá nic v ruce. Na inspektorátu práce mi řekli, že by mě správně neměl jen tak přeřadit někam jinam a měla bych být doma na 80%, ale to se mi zdá po pravdě trochu divné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 9. 2010 15:44
dobrý den,
zaměstnavatel se mě chce zbavit a vymýšlí na mě různé finty, jak se leknout a odejít na dohodu. Pochopila jsem, že mě nemůže, jak on tvrdí jen tak z ničeho nic převést na jinou práci bez mého souhlasu. Jediné kdy by to šlo, by bylo kdyby mi dal výpověď on a po dobu výpovědní lhůty mě tedy přeřadil na jinou práci, chci se zeptat jak je to se mzdou, to bych brala stejnou jako doposud nebo mi může dát nižší plat? děkuji za info