Nepřetržitý provoz, svátek

• (neregistrovaný)

10. 9. 2010 21:57

Dobrý den.V práci máme nepřetržitý provoz.Každá směna má podle harmonogramu určitý počet hodin za měsíc.Nastoupila jsem jako střídač.Když nestřídám tak chodím jen na ranní směnu na 7,5 hod .Počet hodin za měsíc mi ale musí souhlasit podle jedné směny(máme určené zaměstnavatelem).Takže když vyjde víc směn za měsíc na víkend tak mi chybí hodiny a musím neustále
    nadělávat.Je to vůbec správný přístup?
    A když směně připadne směna na svátek a já nejdu, tak kolik se mi počítá hodin.8 nebo 11(dle směnařů)
    Když ve svátek nemají mít dle harm. směnu tak se mi hodiny nezapočítávají.Moc díky za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 9. 2010 20:16

anonymous

Re: nepřetržitý provoz, svátek
      Jenom velmi stručně napíši, že je to samozřejmě zcela špatně. V nepřetržitém provoze se nemá hrát na měsíce a "nějaké" hodiny, ale mělo by existovat vyrovnávací období, ve kterém by průměr na týden odpovídal úvazku. Navíc na celé toto období by měl být zpracován harmonogram směn, aby bylo jasné co je navíc, jak platit svátky ap.

Já jsem kdysi šéfoval směnnému provozu a defacto dělal střídače, protože jsem zaskakoval za dovolené, školení a nemoci. Měl jsem normální pracovní dobu po-pa a počet hodin podle měsíce. A když jsem dělal místo své klasické směny 12 hodin (nebo v sobotu), tak jsem si to potom vybral jako NV (dohodli jsme se tak se zaměstnavatelem). Nevím, jestli je to úplně košer podle ZP, ale i ve Vašem případě bych to viděl na podobné řešení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).