Re: Převod zásob
Určitě ne bezúplatně, a také symbolická cena je nebezpečná.
Měl byste prodat za "cenu obvyklou", v tomto případě nákupní.
Zvláště když se jedná o osobu zpřízněnou.
Mohl byte snad nějaké zboží protokolárně odepsat /prošlá lhůta
spotřeby, poškození, neprodejné z důvodu zastaralých typů atd./, podle toho o jaký druh zboží se jedná.
Omlouvám se že se zde svezu, ale mám podobné téma bez odpovědí.
Zajímá mě ta možnost odepsání v mém případě by se jednalo o poškozené neopravitelné nebo s ukončenou záruční dobou (dodavatel Čína, který dává záruku pouze rok) zboží (telefony, hodinky). Jek lze toto zboží odepsat, co je k tomu třeba a jaká část lze odepsat (celá nákupní?). děkuji
Udělat soupis tohoto poškozeného zboží, alespoň dva tři podpisy
lidí /prodavač,skladník,jinak zodpovědná osoba/. Napsat, jakým způsobem bylo zboží zlikvidováno .Je dobré připojit foto.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 9. 2010 17:44
Dobrý den,podnikám jako OSVČ-fyzická os. vedu jednoduché účetnictví a nejsem plátcem DPH. Má manželka ,s kterou žiji ve spol. domácnosti, také podniká ve stejném oboru jako já (nákuo a prodej) na své IČO.Také vede jednoduché úč.a také není plátcem DPH.Daňové přiznání jsme doposud podávali každý samostatně.V letošním roce (červen) jsem přerušil podnikání a zažádal jsem o starobní důchod. Zajímalo by mě, jakým způsobem mohu zlikvidovat své neprodané zásoby zboží.Mohu je bezúplatně převést na svou manželku,případně manželce prodat za symbolickou cenu? Děkuji