Re: Přefakturace internetu
Manžel (podnikající fyzická osoba) manželce (podnikající fyzické osobě) podle mě vystavit fakturu nemůže. Myslím, že kdybyste napsali smlouvu nebo nějaké prohlášení s rozpisem využití internetu, mohl by manžel dát do daňových nákladů 1/3
1/3 by byla pro osobní potřebu - nedaňově
1/3 byste mu vždy proplatila a dala si do nákladů vy (výdajový pokladní doklad)
Re: Přefakturace internetu
no ve výsledku to vyjde nastejno jako kdyby bylo obojí nedaňové...nejsem si jistá, co je správně, ale jak říkám, výsledek bude vždy nula.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 9. 2010 18:33
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat já i manžel podnikáme přes internet, každý na sebe, ale faktura za internet chodí na manželovo jméno, který si část dává do podnikání a část do soukromého používání. Jak to teď máme správně udělat? Rozdělit na třetiny, s tím že 2/3 si dá on do nákladů, 1/3 pro osobní potřeby a tu 1/3 by mi vždy vyfakturoval (to kvůli FÚ) nebo to nechat 1/3 si dá do N a zbytek jako osobní potřeba a já si to do účta vůbec nedám. Je to pár korun mě to nevadí, ale jde mi o to že z jeho strany ta 1/3 bude zdanit.příjem. Děkuji za radu