Přefakturace internetu

• (neregistrovaný)

11. 9. 2010 18:33

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat já i manžel podnikáme přes internet, každý na sebe, ale faktura za internet chodí na manželovo jméno, který si část dává do podnikání a část do soukromého používání. Jak to teď máme správně udělat? Rozdělit na třetiny, s tím že 2/3 si dá on do nákladů, 1/3 pro osobní potřeby a tu 1/3 by mi vždy vyfakturoval (to kvůli FÚ) nebo to nechat 1/3 si dá do N a zbytek jako osobní potřeba a já si to do účta vůbec nedám. Je to pár korun mě to nevadí, ale jde mi o to že z jeho strany ta 1/3 bude zdanit.příjem. Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 9. 2010 12:19

ija (neregistrovaný)

Re: Přefakturace internetu
      Manžel (podnikající fyzická osoba) manželce (podnikající fyzické osobě) podle mě vystavit fakturu nemůže. Myslím, že kdybyste napsali smlouvu nebo nějaké prohlášení s rozpisem využití internetu, mohl by manžel dát do daňových nákladů 1/3
      1/3 by byla pro osobní potřebu - nedaňově
      1/3 byste mu vždy proplatila a dala si do nákladů vy (výdajový pokladní doklad)

• 13. 9. 2010 19:33

mischule (neregistrovaný)

a tu 1/3 co by mu zaplatila by byl zdanit. příjem a on i tuhle třetinu by si mohl dát do N nebo ne?

• 14. 9. 2010 8:32

ija (neregistrovaný)

no ve výsledku to vyjde nastejno jako kdyby bylo obojí nedaňové...nejsem si jistá, co je správně, ale jak říkám, výsledek bude vždy nula.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).