Re: Odhláška OSSZ - správní řízení
Nikdy jsem se s tímto nesetkala, vždy to OSSZ tak nějak tolerovala. Už i mně se stalo, že jsem nedodržela 8 dní, ale nikdy mě OSSZ nevyděsila se správním řízením. Zkusila bych to určitě s omluvou a nějakým vysvětlením. Nevěřím, že by za toto udělili 20 tisíc pokutu. Držím palce.
Anebo se dohodněte s OSSZ na pozdějším termínu - http://www.cssz.cz/cz/nemocenske-pojisteni/Novy-zakon-o-nemocenskem-pojisteni/prehled-povinnosti-zamestnavatele.htm - bod A. odst. 4.
I naše spol. má zkušenost se sdělením OSSZ o nedodržení lhůty nebo o nedodání příslušných listin a možnosti udělení pokuty, ale vždy to proběhlo bez problémů. Nutné je pouze nedělat "mrtvého brouka" a snažit se vše pokorně doplnit. Takže nepodléhejte panice.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 9. 2010 11:01
Nedodrželi jsme lhůtu 8 dní k odhlášení našeho zaměstnance, bylo zahájeno správní řízení ze strany OSSZ a hrozí nám pokuta až 20 000 Kč. Je možné se omluvit a žádat o prominutí, když jinak vše řádně plníme a platíme???