Re: Nejnižší úroveň zaručené mzdy-podnik
ANO, tak nějak by to mělo být, vezměte si na pomoc NV 567/2006 Sb., kde jsou uvedeny skupiny prací(1-8) a k nim nejnižší úrovně zaručené mzdy, porovnejte si pak jednotlivé skupiny podle charakteristik a příkladů a vyjde Vám, kdo na které pozici by měl mít jakou min. zaručenou mzdu.
Děkuji za radu, a mám ještě jednu otázku, když máme ve mzdových výměrech všude 8000,- základní mzdu a možnost přiznání odměn a prémií, v podstatě každý měsíc ty prémie zaměstnanci mají a do skupin prací se určitě vejdou, je chybně, že základní mzdy mají jen 8000?
Nechci se hádat, ale měli jsme kontrolu z inspekce práce a museli jsme navýšit ZÁKLADNÍ MZDY na minimální tarif dle skupiny. I když zaměstnanci měli vždy vyšší mzdu včetně odměn. Nejnižší úoveň zaručené mzdy tedy pro inspektorát je základní mzda, ne, to co dostali včetně odměn.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 9. 2010 15:00
Dobrý den, při pročítání mzdové účetní 09/2010 jsem v článku pro začínající mzdové účetní (str.15) narazila na problém minimální mzdy §111 ZP a nejnižší úrovni zaručené mzdy §112 ZP. Zpracovávám mzdy pro podnikatele 10 zaměstnanců a myslela jsem, že podnikatelé musí dodržet minimální mzdu a tím to pro ně končí ale zjistila jsem, že bychom se měli řídit §112 ZP. to si mám vytvořit nějaký katalog prací pro naší firmu máte s tím někdo zkušenost pochopila jsem to vše správně???