Re: ŽL,vedlejší činnost a žádný výdělek
Dle mého názoru nemusíte podávat daňové přiznání - stačí čestné prohlášení, že jste mimo hlavní pracovní poměr neměla žádné příjmy. V tom případě si můžete nechat udělat zúčtování daní od zaměstnavatele.
Přehledy na sociální a zdravotní podat musíte - souhlas.
Pokud jste příjemce sociálních dávek, raději se spojte se sociálkou. Před lety jsem měla též ŽL plus hlavní pracovní poměrí. Na základě existence platného ŽL mi sociálka vypočetla příjem jako kdybych z živnosti vydělávala min. 6 tis. měsíčně). Díky součtu tohoto fiktivního výdělku a mzdy jsem přišla o přídavky na děti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 9. 2010 18:10
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Když si založím ŽL (jako vedlejší činnost, hlavní zůstávám zamestnancem) a stane se to, že v nějakém roce vedlejší činnost nebudu vykonávat (nevím to dopředu,že nebude žádná zakázka) - nebudu mít žádné příjmy ani výdaje, co to pro mě znamená? Udělám si roční zůčtování jen ze zaměstnání a nic nebudu platit? Musím někde nahlásit, že nemám nic ke zdanění?
a druhá otázka prosím. Budu mít příjem z podníkání,ze zamestnání, udělám si roční vyúčtování daně a vyjde mi přeplatek daně. Bude mi vrácen?
Děkuji moc.