Re: Faktura z 2009
Znamená to, že Vy máte jinou fakturu, než má dodavatel? Pěkný nepořádek tedy - ale záleží, co chcete udělat, chtít po něm dobropis na původní částku a novou fakturu? Zaplatili jste letos, daňová evidence časové rozlišení až na výjimky, neprovádí....a nebo rozhodnout, že je to tak malá částka, že ji zaúčtujete nedaňově...
Re: Faktura z 2009
Takže navrhujete zaevidovat fakturu na rozdílnou částku letos do knihy faktur a úhradu do daňových výdajů? Chápu to správně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 9. 2010 20:32
Dobrý den,
opět mám záludný dotaz. V červenci loňského roku mi podnikatel, kterému zpracovávám daňovou evidenci, dal společně s ostatními doklady i fakturu znějící na 4.480,- Kč. Tuto fakturu také řádně a v termínu zaplatil. Minulý týden mi oznámil, že jej kontaktovali z firmy, od které odebíral, že na faktuře zbývá k doplacení ještě cca 230,- Kč. Podnikatel nemeškal a vše zaplatil. Jakmile jsem se vše dozvěděla, neváhala jsem a dodavatelskou společnost jsem kontaktovala a nechala si příslušnou fakturu naskenovat. A opravdu. Tato naskenovaná faktura je o 230,- Kč vyšší, než kterou eviduji v daňové evidenci. Jak mám nyní postupovat? Zaevidovat rozdíl mezi oběma fakturuma a přiřadit k němu danou platbu, nebo podat dodatečné daňové přiznání? ... Opravdu nevím, jak z této situace ven ...
Předem všem děkuji za rady