Čestné prohlášení manželky

• (neregistrovaný)

14. 9. 2010 6:07

Když je manželka našeho zaměstnance na mateřské nebo rodičovské dovolené, stačí když mi napíše čestné prohlášení, že neuplatňuje daňové zvýhodnění na děti právě z důvodu mateřské nebo rodičovské? Nebo to musí být potvrzené od zaměstnavatele?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 9. 2010 7:40

xy5

Re: Čestné prohlášení manželky
      pokud je na mateřské nebo rodičovské dovolené, tak má zam-tele, tak v tom příp. čestné prohl. manželky nestačí - měla by přinést potvrz. od zam-tele, že daň. zvýhodnění neuplatňuje
      tím, že pobírá rodič. přísp. ještě neznamená, že nemá zam-tele, ona ho třeba má, ale čerpá u něho rodič. dovolenou (takže si ujasněte se zam-cem, který chce daň. zvýh. uplatňovat, zda je jeho manželka OSVČ nebo zda ukončila z nějakého důvodu PP před nástupem nebo během MD, RD apod.)

• 14. 9. 2010 13:28

Kara (neregistrovaný)

Re: Čestné prohlášení manželky
      Zákon mluví o potvrzení, to je pravda, ale z vlastní zkušenosti vím, že FÚ (a týká se to více FÚ) vždy akceptovaly čestné prohlášení (a těch kontrol už jsem prošla mnoho). Ale je fakt, že se může objevit některá kontrolní pracovnice, které to stačit nebude. Na druhou stranu jsem si toto i ověřovala i u FŘ a řekli mi, že jim by to stačilo. tak si vyberte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).