Re: Čestné prohlášení manželky
pokud je na mateřské nebo rodičovské dovolené, tak má zam-tele, tak v tom příp. čestné prohl. manželky nestačí - měla by přinést potvrz. od zam-tele, že daň. zvýhodnění neuplatňuje
tím, že pobírá rodič. přísp. ještě neznamená, že nemá zam-tele, ona ho třeba má, ale čerpá u něho rodič. dovolenou (takže si ujasněte se zam-cem, který chce daň. zvýh. uplatňovat, zda je jeho manželka OSVČ nebo zda ukončila z nějakého důvodu PP před nástupem nebo během MD, RD apod.)
Re: Čestné prohlášení manželky
Zákon mluví o potvrzení, to je pravda, ale z vlastní zkušenosti vím, že FÚ (a týká se to více FÚ) vždy akceptovaly čestné prohlášení (a těch kontrol už jsem prošla mnoho). Ale je fakt, že se může objevit některá kontrolní pracovnice, které to stačit nebude. Na druhou stranu jsem si toto i ověřovala i u FŘ a řekli mi, že jim by to stačilo. tak si vyberte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 9. 2010 6:07
Když je manželka našeho zaměstnance na mateřské nebo rodičovské dovolené, stačí když mi napíše čestné prohlášení, že neuplatňuje daňové zvýhodnění na děti právě z důvodu mateřské nebo rodičovské? Nebo to musí být potvrzené od zaměstnavatele?