Re: Čistá mzda
To,že se ptá nevypadá na to, že by to chtěla nechat plavat.
Sleduji její dotazy asi měsíc, je to už trochu pokrok, jinak je to účetní, která se musí vpravit do mezd. Školení a studium zákonů je samozřejmě nutné, ale někdy ví a zazmatkuje, potřebuje se ujistit ..chápu je.
Děkuji za zastání.No já se to snažím učit a vím jak se spočítá superhrubá mzda, daň, ZP,SP, už i nezabavitelná částka a zkoušela jsem si to i zaúčtovat, ale právě mi to na 331 nevycházelo, tak jsem si říkala, že ta čistá mzda bude asi bez těch náhrad, ale myslela jsem si, že i srážky jako na výživné, spoření a tak. No moje dotazy jsou asi hloupý, ale já se prostě chci jistit, abych to úplně pochopila.
nechtěla jsem se Vás nijak dotknout, je dobře, že se ptáte (raději řešit dopředu než opravovat chyby)
já jsem nějak z dotazu pochopila, že teprve po návratu do práce nyní začínáte (omlouvám se, nějak nesleduji, od koho jsou dotazy - jen sleduji odpovědi některých odpovídajích, od kterých se třeba i něco přiučím)
není jednoduché začínat a kdo začíná dělat mzdovou účetní a nemá přímo nad sebou někoho, kdo by to zkontroloval, pak mohou nastat velké problémy a průšvihy
Ne nic se neděje. Já zatím nikde nedělám, jsem bohužel po mateřské a nezaměstnaná. Dělala jsem to před 5 lety, ale jen něco. Sháním práci, tak se chci dostat do obrazu. Je to dost náročný, je toho hodně. Ale baví mě to, je to lepší než jen vařit, prát a uklízet.
>>>>Dobrý den, prosím Vás chtěla bych se poradit, počítá
>>>>se do čisté mzdy náhrady za cestovné a srážky na
>>>>mzdě?
>>>>Nebo čistá mzda je jen Hrubá mzda - SP-ZP-daň? Já už
>>>>jsem teĎ 5 let doma a jsem nějaká zblblá. A tamto je
>>>>k
>>>>výplatě? Děkuji za radu. Blanka
>>> Do čisté mzdy náhrady za cestovné nepatří,ty patří
>>>do
>>>příjmu,nejsou ale mzdou. Srážky do čisté mzdy
>>>patří,provedou se z
>>>čisté mzdy.
>>JEště dotaz u tý nezabavitelný částky jak se sleduje
>>čistá mzda, tak do ty se teda počítá jen Hrubá mzda -
>>SP-ZP-daň, náhrady teda ne? Srážky se odečtou až
>>potom.
>>Jestli jsem to správně pochopila s těchto odpovědí od
>>vás?
Ano, kromě náhrad za cestovné.
>ano, exekuční srážky se počítají z čisté mzdy, tj.
>hrubá -SP,ZP,daň. Ale také z náhrady za prvních 14 dní
>PN, z náhrady za dovolenou. Z cestovného ani z bonusu na
>děti ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 9. 2010 11:13
Dobrý den, prosím Vás chtěla bych se poradit, počítá se do čisté mzdy náhrady za cestovné a srážky na mzdě? Nebo čistá mzda je jen Hrubá mzda - SP-ZP-daň? Já už jsem teĎ 5 let doma a jsem nějaká zblblá. A tamto je k výplatě? Děkuji za radu. Blanka