Re: Prodej společníkům
Cenu obvyklu... doporučila bych udělat odhad a za tuto cenu nemovitost prodat. Zůstatková cena v odepisová ní hraje roli pouze ve společnosti - zůstatková cena se dá v roce prodeje celá do nákladů a ve výnosech bude cena prodejní.
Zjednodušeně - nemovitost původní cena 40 mil , odepsáno 20 mil. Zůstatková cena 20 mil. a prodá se za 50 mil. Ve výnosech 50 mil v nákladech 20 mil. rozdíl se tedy zdaní . A daň z prodeje nemovitosti 3% platí prodávající, mám pocit že do 3 měsíců od zápisu do katastru.
Re: Prodej společníkům
Ne nic ... je mi jasné budou pronajímat společnosti, že ? taky jsem to takhle dvoum pánům dělala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 9. 2010 11:52
Dobrý den,chtěla bych se zeptat. Společnost prodává dvoum společníkům ve firmě budovu v níž provádí hlavní činnost. Prodává se v ceně obvyklé za tento objekt či hraje roli zůstatková cena dle odpisování? a je to pro společnost výnos (prodej nemovisti), což se projeví v DPPO a musí ještě odvést nějakou daň a jak to bude u těch společníků??Asi pro někoho hloupý dotaz, ale nejsem účetní a proto se obracím pro radu sem.
děkuji