Re: Ukončení PP a ochranná lhůta
>Dobrý den, jestli to dobře chápu, můžu po ukončení PP
>jít na neschopenku, ale těch prvních 14 dní budu úplně
>bez peněz?
Na neschopenku se nechodí :-) ale můžete uplatnit nemocenské dávky v ochranné lhůtě , to je do 7 kal.dnů od skončení pr.pom. Za prvních 14 kal.dnů nemoci nemůžete dostat náhradu mzdy ,protože prac.poměr již netrvá. OSSZ vyplácí od 15. dne nemoci.
Poté mě teprve začne vyplácet OSSZ? Jak to
>bude když ale neschopenku ukončím například po týdnu a
>nahlásím se na ÚP? Tak se nic nemění, zůstanu bez
>peněz a bude mě již od toho prvního vyplácet ÚP?
Když se nahlásíte na ÚP do tří dnů tak ano.
>Jak to bude ale když na ÚP otěhotním?
>Děkuji Fochrová
Těhotenství není překážkou k hledání zaměstnání.
Když se nahlásím naUP do tří dnů od ukončení PN, je to tak? ....
Ptám se na to proto, protože jsem ukončila (byla nucena ukončit) PP a nastoupila jsem okamžitě na PN, jenže ny ÚP mi řekli, že dostanu normálně zapalcených i těch 14 dnů, ale jak jsem se dověděla teď později nedostanu nic, tak proto zvažuji co je teď nejlepší udělat. Jestli skončit PN a jít na ÚP nebo co dál.
Na ÚP Vás nezaevidují, dokud budete v PN.Po skončení PN zaevidovat do tří dnů, pak můžete mít podporu od prvního dne
po skončení PN. Jestli Vám řekli na ÚP,že dostanete prvních 14 dnů od zaměstnavatele náhradu mzdy , tak to není.
Rada moje zní - jestli jste opravdu nemocná,nechoďte na ÚP, budete muset docházet na úřad a tam,kam Vás pošlou,místo abyste se vyléčila.
Ještě jsem se chtěla zeptat, když teď zruším PN a půjdu se nahlásit na ÚP začnou mě vyplácet. Já si začnu samozřejmě heldat nové zaměstnání, ale co když než si ho najdu otěhotním, kdo mě bude platit a jak? A ještě navíc já když otěhotním mám jistotu, že pujdu na PN, protože mám nějaké problémy.
Děkuji Fochrová
Jestli jste nemocná, tak budete brát nemocenskou od 15. dne nemoci. Až vám nemoc lékař ukončí, přihlásíte se na ÚP a budete brát podporu v nezaměstnanosti. Za předpokladu, že na ni máte nárok. Pokud v té době znovu onemocníte, budete brát dál podporu, nemocenskou nedostanete. Ochranná doba ze zaměstnání je jen 7 dnů.
Děkuji mnohokrát za odpověď ještě jsem se na to informovala na ÚP. Dřív to bylo tak, že pokud člověk na ÚP onemocněl automaticky se mu zastavilo vyplácení dávek v nezaměsnanosti naběhla mu nemocenská a po ukončení se mu doplatily ty dávky. Jak vidím už to tak není. A pokud se nahlásím na ÚP nemám nárok vůbec na nic, takže bych pak zůstala úplně bez peněz. To je dobrá politika, co .....
to není tak úplně pravda, teď je to úplně stejně jako dříve, jenom ochranná doba pro nemocenskou je kratší (dřív byla 42 dní, nyní je 7 dní). Pokud se nahlásíte na ÚP a budete splňovat podmínky pro pobírání podpory, pak tu podporu budete dostávat.
nevím, co zde řešíte? !!! Jste či nejste fyzicky nemocná?????
Za to, že budete nezaměstnaná a nemocná zároveň, chcete pobírat podporu i nemocenskou současně? To by se mohli ozvat i důchodci, že k důchodu v době nemoci požadují i nemocenskou!!!!
Jaký to absurdistán !!!!!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 9. 2010 12:44
Dobrý den, jestli to dobře chápu, můžu po ukončení PP jít na neschopenku, ale těch prvních 14 dní budu úplně bez peněz? Poté mě teprve začne vyplácet OSSZ? Jak to bude když ale neschopenku ukončím například po týdnu a nahlásím se na ÚP? Tak se nic nemění, zůstanu bez peněz a bude mě již od toho prvního vyplácet ÚP?
Jak to bude ale když na ÚP otěhotním?
Děkuji Fochrová