Re: PHM
Děkuji za odpověď.
Motorku v majetku nemá, ale pracuje jako obchodní zástupce pro člověka, který na motorkách závodí, tudíž mu dělá veškerou údržbu atd., ale v majetku ji nemá. Lze tedy i tak uplatnit PHM a ostatní výdaje?
Re: PHM
Trochu se do toho už zamotávám.
Našla jsem na internetu, že PAUŠÁL DLE KM U VLATNÍHO AUTA" toto umožňuje, tedy že mohu uplatnit PHM i pokud nemám auto v majetku. Tak nevím :-(
A přesně ani nevím, jak bych měla zařadit auto do majetku firmy, jakým způsobem mám zaúčtovat, když např. to auto bylo pořízeno už v roce 2004, ale majitel začal podnikat až minulý rok.
A dále mám ještě jednu otázku, pokud budu mít auto v majetku, tak musím platit silniční daň, abych mohla tedy uplatnit PHM a jiné výdaje spojené s automobilem. Ale toto asi nejde zpětně?
Omlouvám se, asi to vše zní moc zmateně, poraďte prosím..
Moc děkuji..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 9. 2010 18:54
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda lze uplatnit veškeré výdaje spojené s motorkou (tzn. i PHM), pokud má podnikatel v živnostenském listě "údržbu motorových vozidel a jejich příslušenství". Ale auto v majetku nemá, tudíž, aby se to nepletlo.
Děkuji