Nárok na podporu v nezaměstnanosti

• (neregistrovaný)

15. 9. 2010 7:00

Dobrý den,
    prosím vás kolik musí mít odpracováno člověk aby dostal podporu v nezaměstnanosti?
    mám smlouvu na dobu určitou do konce září? co je pro mě výhodnější, jít marodit a nebo na úřad práce?děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 9. 2010 7:11

xy5

Re: nárok na podporu v nezaměstnanosti
      a kolik let jste odpracoval/a? To je otázka - zeptejte se lékaře, zda jste nemocný/á.

• 15. 9. 2010 7:11

vlalet (neregistrovaný)

v posledních třech letech musíte mít odpracováno 12 měsíců, aby vám vznikla podpora v nezaměstnanosti

• 15. 9. 2010 10:30

Jitule (neregistrovaný)

Podpora se vypočítává z průměrného měsíčního čistého výdělku v posledním ukončeném zaměstnání.
      Průměrný výdělek se zjstí z hrubé mzdy a odpracované doby za předchozí kalendářní čtvrtletí (rozhodné období)
      Pokud neodpracujete v rozhodném období alespoň 21 dnů, zjišťuje se pravděpodobný výdělek.
      Ten zaměstnavatel zjistí podle zaměstnance vykonávajícího stejnou práci nebo práci stejné hodnoty, tj. je potom na zaměstnavateli s kým vás porovná.
      První 2 měsíce činí podpora 65 %, další 2 měsíce 50 % a po zbývající podpůrčí dobu 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacího základu.

• 1. 10. 2010 17:05

ap (neregistrovaný)

Dobrý den,připojím se k diskusi svým dotazem,který souvisí.
      Ukončeno studium na odb. učilišti v 06/2008. Od září 2008 do 12.10.2008 v evidenci ÚP,od 13.10.2008 zaměstnán na smlouvu,pracovní poměr ukončen ve zkušební době 12.12009. od 13.1.2009 do 15.8.2010 opět v evidenci ÚP,od 16.8.2010 zaměstnán a pracovní poměr ukončen dohodou ve zkušební době k dnešnímu dni. Mám nárok podporu v nezaměstnanosti? Počítá se praxe v odborném učilišti?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).