Re: Porušení režimu práce neschopného
Ne,¨kontrolu provedla OSSZ,v první větě je to napsáno.
Napsáno to je, ale není tam termín ... OSSZ může provést kontrolu i v prvních 14 dnech nemoci - na žádost zaměstnavatele. Pokud se tedy jednalo o prvních 14 dnů nemoci, pak má tato informace pro Vás podstatnou váhu.
Jinak ještě k dotazu - zaměstnavatel nemůže sám ukončit zaměstnanci pracovní neschopnost ...
Já jsem Vás pochopila, že to bylo v době po 14 dnech náhrady.Pokud tam byla kontrola, zaměstnanec určitě dostal výzvu, aby své jednání na OSSZ vysvětlil. Takže Vy s tím nebudete dělat nic, jak jsem Vám již psala.Nemáte totiž k tomu žádný podklad, ani ND nevyplácíte Vy.
Protože OSSZ vám také určitě sdělila, že zahájí s nemocným správní řízení o snížení či odnětí nemocenského. Jestliže se nejednalo o porušení v prvních 14 dnech, tak je vám v podstatě jedno, jestli dávky sníží nebo odejmou, protože si to vyřídí OSSZ. S naším zaměstnancem máme obdobný případ-nebyl zastižen při kontrole a sdělili nám tyto informace a dále že o výsledku správního řízení nás budou písemně informovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 9. 2010 13:42
Zaměstnanec v PN byl kontrolován správou soc.zabezpečení.Nyní došel protokol o provedení kontroly dočasně práce neschopného a kontolou bylo zjištěno porušení režimu práce neschopného. Prosím Vás,co bude dál ? Má zaměstnavatel v tomto případě nějakou povinnost ? Bude muset vrátit již vyplacené dávky a nebo ukončit tuto PN ? Děkuji J.