Re: návrat po PPM, resp.RD
Aha, tak to mě už nenapadlo, že se asi bude vracet až po druhé RD. No nárok stejně nejde přesně spočítat, když nenapíše datumy.
Máte pravdu, Líbo.
Proplácet dov. budu z hodinového průměru z roku 2005?, jaký nárok na dov vlastně má, celých 20 dní nebo se krátí poměrem k 2.PPM, tu nastoupila 21.11.2007 (porod 3.1.2008). To že nastoupila RD vlastně nemáme zdokladované, ale vztahy jsou dobré, takže nějaké problémy asi zam-tel dělat nebude. (od kdy jí tedy vlastně RD vychází přesně nevím-měla by přinést nějaké potvrzení?) Když bude ukončení PP dohodou, pak nárok na odstupné není, že?
děkuji
jsem pitomá, podle ELDP (jak opravili na ossz) má RD zřejmě od 4.6.2008, má doplněn vyměřovací základ 2000,- (ve mzdovém listě ale je 0,-, mám pátrat,kde jsou kč?))
já vím ,je to hrůza, když se odborníkům někdo plete do práce, ale jsem v tom docela nevinně
děkuji moc
Jelikož v roce 2008 PPM trvala déle jak 60 pracovních dnů, vznikl nárok na roční dovolenou, která ale bude krácena o následnou rodičovskou dovolenou ( dovolená není vybírána bezprostředně po ukončení mateřské dovolené). Kácení je v tomto případě o 3/12, tzn. pokud je Vaše roční dovolená 20 dní, paní má nárok na 15 dní dovolené za rok 2008.
Co se týče vyměřovacího základu na ELDP za rok 2008 ve výši 2000,- Kč, pátrala bych po tom, o co jde ( může to být nepeněžní příjem - např. příspěvek na penzijní pojištění, ... ).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 9. 2010 10:09
Paní se bude vracet 3.1.2011 z RD, ale zam-tel ji propustí (převede ji z FO na s.r.o.-alespoň o tom zatím uvažuje) je doma od r.2005, po první PPM vybrala dovolenou, jak to bude nyní - bude mít u FO zam-tele nárok na nějakou dovolenou či jené nároky?
děkuji za radu (nejsem mzd.účetní)