Pomoc právníka-reklamace,nevrátili částk

• (neregistrovaný)

16. 9. 2010 11:35

Dobrý den,
    chtěla bych se informovat trošku hlouběji do řešení reklamace zboží. Vím, že doba trvání reklamace je 30 dní, ale nevím jak si poradit v případě, že mi z reklamace vrátili pouze menší část a větší část si zadržují pro úhradu náhradně objednaného zboží.
    Byla provedena objednávka zb., to bohužel nevyhovovalo, tak jsem následující den zaslala 2 ks zboří nazpět: jeden v hodnotě 799,-, druhý v hodnotě 319,-, celkově 1118,- Kč za reklamaci, za reklamované zboží jsem si objednala jiné v hodnotě 399,- Kč. Požadovala jsem o vrácení tedy 719,- Kč, a těch 399,- Kč at si ponechají na objednané zboží - takto mi to i písemně paní sdělila, že bude část peněz použita na objednávku bez poštovného a balního, protože to je zdarma a zbylé peníze budou vráceny nazpět.
    14.9. mi přišla mejlem potvrzená a uznaná reklamace, ale že mi zašlou pouze 319,- tu niřší řástku a těch 799,- si nechají dokud nepošlou náhradní zboží - ovšem jejich dodací lhůta je až 8 tádnů a reklamaci mají vyřídit do 30-ti dnů. Jak prosím postupovat. 31.8. bylo zboří odesláno, takže lhůta je do 1.10.? A když mi do té doby nedodají ani peníze ani zboží? Je možnost dne 1.10. oznámit odstoupení a požadovat celých 799,- nebo pouze 400,- (799,- -399,-)?? Mě to připadí jako zadržování mých vlastích peněz, pokud mi písemně oznámili, ýe reklamace je uznaná a vrátí pouze menší část. Moc děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).