Re: výpověď z pracovního poměru
Takze mi nezbyva nic jineho nez dat vypoved z pp. dohodou a je uz jen na zamestnavateli jestli na tu dohodu pristoupi nebo. V pripade ze ne tak musim splnit 2 mesicni vypovednli lhutu je tak? Jinak kdybych dal vypoved ve zkusebni dobe tak tam zadna vypovedni lhuta neni?
Dekuji
Re: výpověď z pracovního poměru
Nemůžete udělat ani jedno. Výpověď dohodou neexistuje, stejně tak neexistuje výpověď ve zkušební době.
Můžete jedině požádat o skončení PP dohodou k určitému dni (§ 49 ZP), pokud Vám zaměstnavatel nevyhoví, nezbývá než dát klasickou výpověď s dvouměsíční výpovědní dobou (nemáte-li ve smlouvě sjednánu delší).
Ve zkušební době můžete PP pouze ZRUŠIT - § 66 ZP - ovšem samozřejmě za předpokladu, že máte zkušební dobu ve smlouvě sjednanou.
Ta právnička byla asi z Plzně ...
OT - Re: výpověď z pracovního poměru
Dovolím si malou poznámku pro ilustraci, co všechno je možné.
Můj zaměstnavatel si platí nějakou právničku a vždy nám hrdě oznamuje, že to má s ní konzultované. Např. když mi prodloužil poměr o 2 měsíce (pořád v době do 2 let, takže nic nemuseli zdůvodňovat), tak se odvolávali na paragraf, který tuto situaci řeší až u prac. poměru nad 2 roky.
Nebo se oháněl zákonem a nařízením, který platí na státní subjekty.
Vrcholem byl dodatek k PS, kde místo změny jednoho bodu (délka smlouvy) a věta, že ostatní body jsou beze změny bylo napsáno, že budu pracovat jako xxxxx, místo výkonu práce je xxxxxxx atd. Podotýkám, že ta "x" tam byla skutečně napsána. Takže důsledně vzato mám zcela ojedinělou pracovní funkci, jenom to město xxxxx nemůžu nikde na mapě najít. :-)
Re: OT - Re: výpověď z pracovního poměru
Takovéhle blbosti vznikají tím, že jsou v počítači uložené šablony a ti, co je mají podle skutečnostu doplnit to vůbec nečtou. Ale to není jenom spicifikum pracovních smluv, takhle se mi do ruky už dostala spousta dokumentů, dokonce s názvy jiných firem a pod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 9. 2010 11:14
Dobrý den,
chci se zeptat na jednu věc. Jsem zamestnan a jeste neuplynuly 3 mesice ode dne nastupu do prace. Chci se zeptat, jestli muzu ukoncit pracovni pomer ve zkusebni dobe, kdyz tuto zkusebni dobu nemam v pracovni smlouve zapsanou? Kdyz jsem hledal v zakoniku prace, tak tam jsem zjistil, ze tato zkusebni doba musi byt v pracovni smlouve zapsana jinak neplati. Nicmene pravnicka mi rekla, ze zkusebni doba je automaticky zakotvena v pracovni smlouve?
Predem dekuji.