Bonus na dítě

• (neregistrovaný)

18. 9. 2010 22:30

Dobrý den, mám prosbu.
    Nastoupil mi nový zaměstnanec. Je ženatý, a má 1 dítě. Manželka má ještě 1 dítě z předešlého manželství, a na dceru pobírá sirotčí důchod. V současné době je na rod.dovolené s 2 dcerou.
    Zaměstanec si chce uplatnit bonus jak na "své" dítě, tak na to manželky. Jde to? Tvrdí mi, že u předešlého zaměstnavatele to šlo.
    Moc Vám děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 9. 2010 22:47

v.e.n.d.y.

Re: Bonus na dítě
      ZDP §35c)
      (6) Za vyživované dítě poplatníka se pro účely tohoto zákona považuje dítě vlastní, osvojené, dítě v péči, která nahrazuje péči rodičů, dítě druhého z manželů a vnuk (vnučka), pokud jeho (její) rodiče nemají příjmy, z nichž by mohli daňové zvýhodnění uplatnit, pokud je
      a) nezletilým dítětem,
      b) zletilým dítětem až do dovršení věku 26 let, jestliže nepobírá invalidní důchod pro invaliditu třetího stupně a
      1. soustavně se připravuje na budoucí povolání; příprava na budoucí povolání se posuzuje podle zákona o státní sociální podpoře,14d)
      2. nemůže se soustavně připravovat na budoucí povolání nebo vykonávat výdělečnou činnost pro nemoc nebo úraz, nebo
      3. z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu je neschopno vykonávat soustavnou výdělečnou činnost.

....takže "dítě druhého z manželů" je vyjmenováno a pokud splňuje další podmínky, Vy můžete dávat slevu, případně bonus...

• 18. 9. 2010 23:06

KáčaK (neregistrovaný)

Re: Bonus na dítě
      Moc děkuji :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).