Re: dph a cestovní příkaz
No já to účtuji stejně jako Vy. účet 333 bych používala jen v případě, že by byly vypláceny cesťáky ze mzdy. A jsem zvědavá, jestli se objeví ještě nějaký názor - ale pokud účtuji přes pokladnu např. šroubky - také si DPH účtuji přímo v pokladně ........ a to podle mne je obdobný úč.případ.
DPH z jízdenek uplatňuji, pokud jsou u pokladního dokladu přímo ty jízdenky, pak účtuji náklad na 518 a DPH uplatňuji přímo v pokladně. Pokud si zaměstnanec vyúčtovává cestovné, jehož součástí jsou i jízdenky, beru to tak, že zaměstnanec není plátcem DPH a tedy si DPH neuplatním - účtuji na 512. Postupuji tak dle doporučení našich daňových poradců.
v pokladně proplácíme cesťáky, u každého jsou přišité jízdenky
MHD , vlak, ubytování atd. přidáme nárok na stravné a proplatíme v pokladně. odpočet uplatňujeme u dokladů za dopravu .jízdenky10%, ubytování 10% , parkovné20% atd.
žádná kontrola nenapadla
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
20. 9. 2010 9:25
Zúčtovávám cestovní příkazy z pokladny a pokud má jízdné z jízdenky 10% dph, zbytek na 512 a stravné též na 512 oproti 211.
Dcera pracuje v daňové kanceláři a cesťák prý nemohu účtovat rovnou dph z pokladny, ale nejdřív na účet 333 a pak dph z interního dokladu.
Prý jízdenky jsou přílohou a z přílohy nemohu uplatňovat dph.
Máte stejné zkušenosti. Dělám to blbě.