Sleva na poplatníka

• (neregistrovaný)

20. 9. 2010 12:24

Dobrý den,
    Do nového zaměstnání jsem nastoupila 15.8. a podepsala jsem prohlášení poplatníka daně z příjmu. Ve výplatě jsem zjistila, že mi nebyla uplatněna sleva na poplatníka. Učetní mi řekla, že v prvním měsící jsem neměla nárok a uplatní až v dalším. Je to možné? Před nástupen jsem byla vedena ÚP.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 9. 2010 12:30

vv (neregistrovaný)

Re: sleva na poplatníka
      Já si nechávám dopsat na 2. straně, že pracovník nikde nepracoval a slevu na poplatníka dám již ten měsíc. Pokud má pracovník na začátku jiného zaměstnavatele, tak slevu poskytuje obvykle ten zaměstnavatel, který je v měsíci první.

• 20. 9. 2010 12:33

RenataH (neregistrovaný)

Účetní mohla,ale nemusela slevu na popl. dát již ten první měsíc. V každém případě se vám ta zaplacená daň vrátí v ročním zúčtování.

• 20. 9. 2010 12:34

Líba (neregistrovaný)

Pokud zaměstnanec nastoupí v průběhu měsíce, uplatňuje slevu první zaměstnavatel. To, že jste byla vedena na ÚP, ještě nemusí znamenat, že jste neměla nekolidující zaměstnání. Pokud jste v prohlášení výslovně neuvedla, že jste nikde jinde za srpen slevu neuplatnila, postupovala mzdová správně. Srovná se vám to v ročním zúčtování.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).